Hirdetés

V4FSF: Az eddigi legszorosabb meccsnapon, 178 kör után lehetett győzteseket hirdetni

Tegnap is továbbjutott egy csapat, már csak két LAN hely kiadó az International Online Cup alakulatai számára.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

EsportGuru Podcast

Az EsportGuru podcastek 55. része

Hirdetés

Novemberben ismét Budapest ad majd otthont a V4 Future Sports Festival CS:GO bajnokságának, ráadásul ismét LAN-on. Hibrid versenyként jön a harmadik szezon, a játékosok tehát LAN-on, profi stúdiós körülmények közül játszanak majd, ám ezúttal a szurkolók számára, az egészségügyi óvintézkedések miatt, nem lesz nyitott az esemény. 12 csapat érkezik majd Budapestre, négy meghívás útján, további négyet a V4 országok delegálnak, négy alakulat pedig a selejtezőkből indulva, az International Online Cup mezőnyéből kerül majd ki.

Az már múlthét óta biztos, hogy oskarék, a SINNERS csapata hazánkba látogat majd, hiszen ők voltak az elsők, akik bejutottak az International Online Cup legjobb négy csapata közé. Tegnap este egy újabb ötös csatlakozott melléjük, de mielőtt róluk lehull a lepel, nézzük át a tegnapi meccsnap alsóági ütközetét is.

Budapest Five vs eSuba

Nehéz szívvel álltak fel a monitorok elől a magyar szurkolók, csapatuk ugyanis vereséget szenvedett az eSuba ötösétől. Nehéz, szoros meccset játszottak a felek, ahol most Vertigo, Mirage és Nuke is kihozta a lehető legjobbat a játékosokból. Ezen volt a hangsúly, a játékosokon, nem feltétlen a csapatokon. A csapatmunka mindkét oldalon hibádzott kicsit, sok olyan eset volt, amikor szemmel látható volt, hogy nem érkezett meg a biztos információ adott játékoshoz, azok pedig szinte mindig körökbe kerültek.

Az egyéni megmozdulásokon múltak a körgyőzelmek, azokban pedig bármennyire is remekelt a Budapest Five, az eSuba valahogy mindig rátett egy lapáttal. Vertigon például az 1v4-es helyzetek sem voltak reménytelek, bodito talán a meccs legszebb megmozdulását muatta be, de a pályáért járó pont így is az eSuba neve mellé került.

A parádés egyéni játék folytatódott Mirage-on is, ahol az eSuba talán élete legszerencsésebb pályáját játszotta. Félreértés ne essék, nem szeretnénk elvenni az eSuba érdemeiből semmit, kiválóan játszottak az egész meccsen, de Mirage-on valahogy mindent beadott nekik. Falon, füstön, dobozon, mindenen át is belőtték a BP5 játékosokat, ennek ellenére, a magyar csapat elsőként hosszabbításra mentette a pályát, végül pedig 19-16-ra meg is nyerték azt.

Ha egy játékost kellene kiemelnünk eSuba oldalról, akkor az mindenképpen Blogg1s lenne. A cseh AWP-s mindhárom pályán kimagasló formában játszott és Nuke-on is ő volt a kulcs. Az első félidőben még szoros volt a meccs, egyetlen egy környi eSuba vezetéssel jött a térfélcsere, Blogg1s AWP-je ellen azonban nem volt ellenszere a Budapest Five-nak.

Nemcsak remekül forgatta a fegyvert, de okosan és gyorsan is tudott vele pozíciót váltani. Megszerezte a nyitót rámpán, de pár másodperc múlva, máris cseréltek a CT-k, a rámpavédelmet új ember vette át, a megállíthatatlan AWP pedig átkerül a pálya egy másik szegletébe. Egyetlen egy kört tudott betámadni a BP5, ezzel 16-8-ra nyerte Nuke-ot az eSuba, 2-1-re pedig a meccset. A magyar csapat így kiszállt a versenyből, alsóági vereségük után kiestek a küzdelemből, míg az eSuba még játékban van. a továbbjutásért ma este kell szerverre lépniük.

A Budapest Five és az eSuba összecsapásának pályái:

  • Vertigo 16:13 az eSuba javára
  • Mirage 19:16 a BP5 javára
  • Nuke 16-8 az eSuba javára

Wisla Krakow vs Fiend

A nap második mérkőzése lengyel és bolgár játékosok összecsapását hozta, ami talán a 2021-es V4FSF eddig legjobb meccse volt. A papírfoma egyértelműen a Fiendnek kedvezett, de ahogy a meccset megelőző beharangozóban is kiemeltük, a vétó, a pályák lettek a mérkőzés valódi eldöntői.

Furcsamód a Wisla Krakow elengedte Vertigot, hiába nem játszik rajta a Fiend, valószínűleg magukat sem érezték stabilnak a pályán. Ancient sem jött a lengyelek oldaláról saját választásként, helyette Overpassal leptek meg mindenkit. Nem volt könnyű dolga a lengyeleknek, a Fiend tényleg bitang erős ellenfél, akik már sokszor magasabb szintű csapatok ellen játszanak. A Wisla Krakow azonban közel minden szorult helyzetet meg tudott oldani, méghozzá AWP-kel.

A csapat fő mesterlövésze Kuba "Markos" Markowski, aki koránt sem ilyedt meg a bolgároktól. Ha kellett passzívan, ha kellett agresszívan játszott és az este egyik legerősebb lengyel játékosa volt. Ha pedig működik az AWP-s játék, miért is ne dupláznák meg azt? SZPERO volt az, aki a másodlagos AWP-s szerepét játszotta, ezzel pedig már tényleg nem tudott mit kezdeni a Fiend.

Dust2-n most talán az AWP szerepét korlátozták le kicsit az legutóbbi frissítéssel, ezt a pályát ha nehezen is, de megynerte a Fiend. Overpass azonban, de különösen a decider Anciont a lengyel AWP-kről szólt, amik segítségével a Wisla Krakow 2-1-re nyerte a meccset és ezzel máris továbbjutottak.

A Wisla Krakow és az Fiend összecsapásának pályái:

  • Overpass 19-17 a Wisla Krakow javára
  • Dust2 16-14 a Fiend javára
  • Ancient 16-8 a Wisla Krakow javára

Elkelt tehát a második továbbjutó hely is, a Wisla Krakow csípte azt meg. Kettő azonban még mindig kiadó, azokról a ma esti meccsek döntenek majd.

Szerinted mely csapatok nyerik a mai meccseket?

  • 0 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 50 %
Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés