V4FSF: Az eddigi legszorosabb meccsnapon, 178 kör után lehetett győzteseket hirdetni

Tegnap is továbbjutott egy csapat, már csak két LAN hely kiadó az International Online Cup alakulatai számára.

Novemberben ismét Budapest ad majd otthont a V4 Future Sports Festival CS:GO bajnokságának, ráadásul ismét LAN-on. Hibrid versenyként jön a harmadik szezon, a játékosok tehát LAN-on, profi stúdiós körülmények közül játszanak majd, ám ezúttal a szurkolók számára, az egészségügyi óvintézkedések miatt, nem lesz nyitott az esemény. 12 csapat érkezik majd Budapestre, négy meghívás útján, további négyet a V4 országok delegálnak, négy alakulat pedig a selejtezőkből indulva, az International Online Cup mezőnyéből kerül majd ki.

Az már múlthét óta biztos, hogy oskarék, a SINNERS csapata hazánkba látogat majd, hiszen ők voltak az elsők, akik bejutottak az International Online Cup legjobb négy csapata közé. Tegnap este egy újabb ötös csatlakozott melléjük, de mielőtt róluk lehull a lepel, nézzük át a tegnapi meccsnap alsóági ütközetét is.

Budapest Five vs eSuba

Nehéz szívvel álltak fel a monitorok elől a magyar szurkolók, csapatuk ugyanis vereséget szenvedett az eSuba ötösétől. Nehéz, szoros meccset játszottak a felek, ahol most Vertigo, Mirage és Nuke is kihozta a lehető legjobbat a játékosokból. Ezen volt a hangsúly, a játékosokon, nem feltétlen a csapatokon. A csapatmunka mindkét oldalon hibádzott kicsit, sok olyan eset volt, amikor szemmel látható volt, hogy nem érkezett meg a biztos információ adott játékoshoz, azok pedig szinte mindig körökbe kerültek.

Az egyéni megmozdulásokon múltak a körgyőzelmek, azokban pedig bármennyire is remekelt a Budapest Five, az eSuba valahogy mindig rátett egy lapáttal. Vertigon például az 1v4-es helyzetek sem voltak reménytelek, bodito talán a meccs legszebb megmozdulását muatta be, de a pályáért járó pont így is az eSuba neve mellé került.

A parádés egyéni játék folytatódott Mirage-on is, ahol az eSuba talán élete legszerencsésebb pályáját játszotta. Félreértés ne essék, nem szeretnénk elvenni az eSuba érdemeiből semmit, kiválóan játszottak az egész meccsen, de Mirage-on valahogy mindent beadott nekik. Falon, füstön, dobozon, mindenen át is belőtték a BP5 játékosokat, ennek ellenére, a magyar csapat elsőként hosszabbításra mentette a pályát, végül pedig 19-16-ra meg is nyerték azt.

Ha egy játékost kellene kiemelnünk eSuba oldalról, akkor az mindenképpen Blogg1s lenne. A cseh AWP-s mindhárom pályán kimagasló formában játszott és Nuke-on is ő volt a kulcs. Az első félidőben még szoros volt a meccs, egyetlen egy környi eSuba vezetéssel jött a térfélcsere, Blogg1s AWP-je ellen azonban nem volt ellenszere a Budapest Five-nak.

Nemcsak remekül forgatta a fegyvert, de okosan és gyorsan is tudott vele pozíciót váltani. Megszerezte a nyitót rámpán, de pár másodperc múlva, máris cseréltek a CT-k, a rámpavédelmet új ember vette át, a megállíthatatlan AWP pedig átkerül a pálya egy másik szegletébe. Egyetlen egy kört tudott betámadni a BP5, ezzel 16-8-ra nyerte Nuke-ot az eSuba, 2-1-re pedig a meccset. A magyar csapat így kiszállt a versenyből, alsóági vereségük után kiestek a küzdelemből, míg az eSuba még játékban van. a továbbjutásért ma este kell szerverre lépniük.

A Budapest Five és az eSuba összecsapásának pályái:

  • Vertigo 16:13 az eSuba javára
  • Mirage 19:16 a BP5 javára
  • Nuke 16-8 az eSuba javára

Wisla Krakow vs Fiend

A nap második mérkőzése lengyel és bolgár játékosok összecsapását hozta, ami talán a 2021-es V4FSF eddig legjobb meccse volt. A papírfoma egyértelműen a Fiendnek kedvezett, de ahogy a meccset megelőző beharangozóban is kiemeltük, a vétó, a pályák lettek a mérkőzés valódi eldöntői.

Furcsamód a Wisla Krakow elengedte Vertigot, hiába nem játszik rajta a Fiend, valószínűleg magukat sem érezték stabilnak a pályán. Ancient sem jött a lengyelek oldaláról saját választásként, helyette Overpassal leptek meg mindenkit. Nem volt könnyű dolga a lengyeleknek, a Fiend tényleg bitang erős ellenfél, akik már sokszor magasabb szintű csapatok ellen játszanak. A Wisla Krakow azonban közel minden szorult helyzetet meg tudott oldani, méghozzá AWP-kel.

A csapat fő mesterlövésze Kuba "Markos" Markowski, aki koránt sem ilyedt meg a bolgároktól. Ha kellett passzívan, ha kellett agresszívan játszott és az este egyik legerősebb lengyel játékosa volt. Ha pedig működik az AWP-s játék, miért is ne dupláznák meg azt? SZPERO volt az, aki a másodlagos AWP-s szerepét játszotta, ezzel pedig már tényleg nem tudott mit kezdeni a Fiend.

Dust2-n most talán az AWP szerepét korlátozták le kicsit az legutóbbi frissítéssel, ezt a pályát ha nehezen is, de megynerte a Fiend. Overpass azonban, de különösen a decider Anciont a lengyel AWP-kről szólt, amik segítségével a Wisla Krakow 2-1-re nyerte a meccset és ezzel máris továbbjutottak.

A Wisla Krakow és az Fiend összecsapásának pályái:

  • Overpass 19-17 a Wisla Krakow javára
  • Dust2 16-14 a Fiend javára
  • Ancient 16-8 a Wisla Krakow javára

Elkelt tehát a második továbbjutó hely is, a Wisla Krakow csípte azt meg. Kettő azonban még mindig kiadó, azokról a ma esti meccsek döntenek majd.

Fiend vs 4glory

A Fiend nagyon kiélezett harcban maradt alul tegnap este a Wisla Kraków ellen a felső ági elődöntőben. Az első két pályát bármelyik csapat elvihette volna, legalább 30 kör kellett itt ahhoz, hogy eldőljön, de Ancientön nem igazán jött össze a Fiendnek semmi, főleg a T-oldalukon mutattak a szintjükhöz képest gyenge játékot. Viszont ma este a 4glory ellen lépnek pályára, akiket nehéz lenne összehasonlítani a Wisla Krakówval - mind tapasztalatban, mind képességekben más szintről beszélünk, ez pedig a Fiend malmára hajtja a vizet.

A Fiend teljes felállása:

  • Kamen "bubble" Kostadinov
  • Simeon "dream3r" Ganev
  • Viktor "v1c7or" Dyankov
  • Hristiyan "REDSTAR" Pironkov
  • Deyvid "h4rn" Benchev

A 4glory V4 IOC-s menetelését egyszerűnek nem neveznénk, rögtön a torna talán legjobb csapata, a Sinners ellen nyitottak, ahol szoros küzdelemben maradtak alul, majd a velük azonos szinten lévő Infinitet meglepték az alsó ágon, és magabiztos játékkal 2-0-ra nyerni tudtak - hiába számítottak az elemzők kaotikus eredményre. Az eddig remek formában lévő c0llins vezetésével sokkal jobb csapatok ellen is lehet keresnivalójuk, de a játékuk közel sem hibátlan, és a más versenyeken elért eredményeikből arra lehet következtetni, hogy a hibák olykor elérik azt a kritikus mértéket, amin már c0llins egyéni szereplése sem segíthet.

A 4glory teljes felállása:

  • Luka "c0llins" Živanović
  • Miloš "dEE" Marčeta
  • Nemanja "sarenii" Šarenac
  • Filip "aVN" Belojica
  • Vladan "Kind0" Mandic
  • Mihajlo "feedme" Petrović (edző)

Mint mindig, a vétó ezúttal is fontos lehet. Az első körös banok várhatóan ezek lesznek: Fiend - Vertigo, 4glory - Dust2. A Fiend tegnap esti Ancientje után - mégha erősebb csapat ellen is úszott el - lehet nem szívesen játszanának itt a bolgárok. Ennek ellenére meglepő lenne, ha ez a pálya ma nem kerülne elő megint. Ami a 4glory számára is vegyes hír, hiszen nem ők a verseny legjobbjai ezen a pályán, de a statisztikák ellenére magabiztosnak tűnnek rajta, és képesek megnyerni olyan köröket is, ahol nincsen keresnivalójuk. Nuke szinte biztosan előkerül ma este, a harmadik pálya pedig Mirage vagy Inferno lehet. A 4glory és a Fiend számára is optimálisak ezek, sokat és jól játszanak rajtuk, de jelentős különbség van az ellenfelek minőségében, ezért a Fiend az esélyesebb a két gárda közül.

ONYX vs eSuba

Ezen a találkozón bármi megtörténhet, valószínűleg az egyéni teljesítményekről fog szólni a meccs, ami mindig tüzijátékhoz vezet - a rajongók örömére. Az ONYX eddig az Infinite és a Sinners ellen játszott a V4 IOC-n, előbbit meglepően szoros meccsen verte meg, utóbbitól pedig nagy pofont kapott. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy az ONYX játékosainak kohéziója közel sincs azon a magabiztos szinten, ahol a cseheké, és néha egyszerűbb helyzetek is kifogtak rajtuk. Ennek ellenére nem lehet leírni őket, a nyers tűzerő megvan a csapatban.

Az ONYX teljes felállása:

  • Aleksa "Impulse" Stankić
  • David "Dav" Miljanić
  • Dimitrije "DiMKE" Veljković
  • Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk
  • Dmytro "jR" Chervak
  • Filip "fajkus" Konatarevic (edző)

Az eSuba eddig mutatott játéka alapján nehéz belőni az esélyeiket: a Fiend ellen kikaptak, a Budapest Five ellen nyertek, tehát jött a papírforma. Viszont az ONYX egyéni teljesítményeken alapuló játéka annyira formafüggő, hogy ezt nem lehet papíron eldönteni egyik irányba sem. Ha a nyers tűzerőt nézzük, akkor az ONYX erősebb az eSubánál, viszont az eSuba játéka valamivel összeszedettebbnek tűnik, a Budapest Five ellen is látszott, hogy mennyire jól tudják kihasználni az ellenfél hibáit, és ezért minden egyes körért meg fognak izzadni a csapatok - szoros meccs lesz.

Az eSuba teljes felállása:

  • Dominik "blogg1s" Janita
  • Lukáš "luko" Hrabčík
  • Matěj "twist" Petráš
  • Martin "Pechyn" Pechoušek
  • Lukáš "sAvana1" Lintner
  • Tomáš "benq1" Masaryk (edző)

A vétónak talán ezen a meccsen lesz a legkisebb hatása a V4 IOC alatt. Mindkét csapat map poolja szűk, vannak eltérések is. Azok a pályák, ahol magabiztos az egyik fél, ott nem játszik a másik, ez pedig büntethető, de végső soron nem billenti fel az egyensúlyt. Ancient és Dust2 lesznek az első körös tiltások, Overpassra sem kell számítani, a maradék négy pályából pedig akármelyik előkerülhet. Ha az ONYXnak szerencséje van, talán Vertigo sem kerül elő, és akkor így a legesélyesebb egy Inferno-Nuke-Mirage trió, ami elfogadható lehet mindkét csapatnak. Ilyen helyzetekben nagy szerepe lehet annak, ha az elmúlt hetek gyakorlómeccseiről van valamilyen preferenciája a játékosoknak, amit a statisztikák nem mutatnak ki - emiatt felborulhat a vétó. Ami biztos, hogy parázs meccsre számíthatunk, amely az utolsó pálya utolsó körében dőlhet el.

A V4 IOC közvetítése ma délután a szokásos időpontban, 15:00-kor kezdődik. A Fiend és a 4glory 16 órától, az ONYX és az eSuba 19:30-kor lépnek majd szerverre. A magyar nyelvű közvetítést itt keressétek, míg az angol adást itt nézhetitek majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mely csapatok nyerik a mai meccseket?

  • 50 %
  • 33 %
  • 0 %
  • 17 %