Egy lépéssel máris közelebb a magyar CS:GO válogatott a világbajnoki címhez

Egy lépéssel máris közelebb a magyar CS:GO válogatott a világbajnoki címhez

Megvolt az első győzelem, este jöhet a következő.

Minden CS:GO rajongó szereti előre megtippelni a meccsek eredményeit. Leülni kicsit a monitor elé és átbogarászni a csapatok rövid és hosszú távú statisztikáit is, ami alapján legtöbbször felállítható egy erőviszony, egy lehetséges forgatókönyv a mérkőzésre. Már, ami a profi CS:GO csúcsát illeti.

Alsóbb kategóriákban, a feltörekvő csapatok és játékosok között még sokkal inkább számít az aktuális forma, kis túlzással az, hogy melyik játékos kelt fel aznap éppen jobb lábbal, melyiknek volt jobb a napja az esti meccshez érve. Sokszor kiszámíthatatlanok ezek a meccsek, de talán pont ezért, sok izgalmat tartogatnak magukban. Ilyen volt az IeSF CS:GO VB "A" csoportjában a Magyarország vs Montenegró mérkőzés is.

Borult a papírforma a tegnapi meccsen, hiszen azalapján Montenegrónak szenvednie kellett volna a körök megnyerésével. Ehhez képest egész szépen, összeszedetten játszottak. A saját maguk által választott Infernón sok jó körük volt, különösen CT oldalon, aminek köszönhetően végig szoros is volt a meccs.

A játéktudás és a puszta aim fölénye azonban szemmel láthatóan a magyar válogatottnál volt, akik mintha kóstolgatták volna ellenfeleiket. Kipróbáltak néhány alap, gyors és könnyű kört, ha működött, akkor folytatták tovább, ha nem, akkor azonnal váltottak valami olyan előre megtervezett felállásra, amire a montenegrói válogatottnak egyszerűen nem volt válasza.

Fleav sem akarta elengedni a legnehezebb helyzeteket sem, agresszív AWP-s játékával folyamatosan elhozta a köröket az ellenfél orra elől, végül pedig ha hosszabbításban is, de 19-16-ra le tudták zárni Infernót.

Mirage volt a magyar válogatott pályája, ahol sokáig úgy tűnt, hogy a CT oldal előnye hamar lezárja majd a mérkőzést. Néhány kört leszámítva, alig tudtak áttörni a támadó játékosok a magyar védelmen és coolioék aztán T-ben is folytatni tudták meggyőző játékukat. 13-7-re is vezettünk, amikor hirtelen magához tért a montenegrói válogatott és gyakorlatilag futószalagon kezdték el hozni a köröket.

15-14-nél vészesen közel kerültek a kiegyenlítéshez, Mirage azonban már nem torkollott hosszabbításba. Fleavék könnyedén hozták össze a pálya 30. körét, amivel Mirage-t 16-14-re, a meccset pedig 2-0-ra nyerték meg. Szlovákia nem tudott kiállni a horvátok ellen, így bár Horvátország kapott egy győzelmet, nekünk jobb körarányunk van, jelenleg pedig Magyarország vezeti az IeSF CS:GO VB A csoportját.

Nem kell sokat várnunk a folytatásra sem. Este ismét válogatott meccsen drukkolhatunk, 19 órától jön a Szlovákia vs Magyarország mérkőzés, amit élőben követhettek majd az esport3tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített, pontgyűjtő felületén is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!