Hét napos respawn time, érdekes buggal indított a New World

Hét napos respawn time, érdekes buggal indított a New World

Hét nap a respwan idő egy PVP csata után? Simán!

A New World, az Amazon egekbe magasztalt és alapvetően érdekesnek ígérkező MMORPG játéka nemrég elindult és a világ minden tájáról jöttek a játékosok, hogy megtapasztaljanak egy teljesen új világot.  A szerverek azóta tele vannak, tegnap körülbelül 600 000 egyidejű játékosig kúsztak fel a statisztikák, ha pedig valaki be akar lépni, akkor számítania kell arra, hogy akár órákig is várakozhat a 'sorban'. Viszont nem biztos, hogy ez a legidegesítőbb probléma, amit a játékindulásával előkerülő bughalmaz produkálni tudott. 

Az addig rendben van, hogy az ember egy MMO indulásakor vagy egy új kieg esetén nekiugrok a világnak és megpróbálja felfedezni azokat, kalandokra indulni, szintezni és összességben felszerelni a karakterét. Ebben a folyamatban, főleg egy tök új játék esetében elkerülhetetlen, hogy néha az ember olyan csatába szalad bele, amit nem tud megnyerni. Ilyenkor jön a temető, általában a visszafutás a cuccunkért és már mehet is tovább a történet. Viszont a New World esetében ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű. hiszen vannak olyan játéksok, akiknek az újraéledési ideje bizony erőteljesen megugrott.

A hiba olyan esetekben jön elő, ha valamilyen hallhatatlan ellenfél jön szembe, akiken ott figyel a PVP flag. Sima esetben, amikor egy mob vagy valamilyen 'természetes' oka van a halálunknak, akkor nem jön  elő a hiba. A hiba javításáról még egyelőre nincs semmilyen hír, a játékosok egyértelmű tanácsa, hogy ne rakjátok fel a PVP zászlót és kerüljétek el a halált. Persze, ha már beleestünk a hibába, akkor van lehetőség megtoldani azt, csak ki kell lépni a játékból és újra belépni. Viszont ez sokszor órák várakozását jelenti megint, mielőtt beengedne a szerver.

A probléma persze borzasztóan zavaró lehet, ha valakinél ott figyel, de mi van akkor, ha ez egy olyan része a játéknak, amit beterveztek a fejlesztők. Gondoljunk csak bele, hogy egy-egy csatát vagy párbajt úgy kéne megtervezni, hogy folyamatosan ott van a lehetősége, hogy egy hétig nem játszhatunk. Az biztos, hogy mindenki kétszer meggondolná mit is csinál.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!