Olyan funkciót jelentett be a Twitch, aminek már régen léteznie kéne

Olyan funkciót jelentett be a Twitch, aminek már régen léteznie kéne

Jobb később, mint soha, a Twitch-nél a hangsúly ezúttal a streamerek védelmén van.

Kétségtelen, hogy a Twitch egy remek felület, függetlenül attól, hogy vannak kisebb-nagyobb hibái. Emberek ezreinek adott lehetőséget arra, hogy a szórakoztatóipar részeként stabil megélhetést alakíthassanak ki, nézők millió pedig nap mint nap kapcsolódhatatnak ki a streamereknek, versenyeknek köszönhetően.

Azonban ahhoz, hogy ez az egész működjön, komoly biztonsági megoldásokat kell szolgáltatnia a Twitch-nek, nem is feltétlen a kibertámadások ellen, hanem a toxic nézőkkel szemben. Manapság nem ritka, hogy divatszerűen elkezdenek az emberek utálni valakit, ez pedig sokszor vezet negatív chat kommentekhez, akár hate raidekhez is. Épp ezért a Twitch új funkciót vezet be, a streamerek mostantól telfonszámmal és/vagy email címmel megerősített fiókokra is korlátozhatják a chat használatát. Ez azt jelenti, hogy csak olyan fiókkal lehet írni a chatre, ami ilyen módon van megerősítve.

Természetesen még egy pár fokkal lehet specializáltabban is szűrni, például állíthat be olyat is a streamer, hogy csak egy perce követő fiókoknak van szüksége azonosításra. A szóban forgó szűrést, mind a creator, mind a moderátorok tudják kezelni a Dashboard beállításainál.

A Twitch azzal is számolt, hogy egy embernek több fiókja van, így egy telefonszámmal összesen 5 fiókot lehet megerősíteni, azonban, ha bármelyik fiókot felfüggesztik valamilyen okból, akkor a telefonszámhoz tartozó többi fiók is felfüggesztésre kerül.

A Twitch elmondása szerint ez a funkció hónapokon át készült, így remélik, hogy valóban hasznos lesz a streamerek számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: WallpaperAccess)

Kövess Minket!