Kína tényleg kinyírná a PUBG-t?

Kína tényleg kinyírná a PUBG-t?

Egyre inkább lehetetlen helyzetbe kerülnek a kínai gamerek és e-sportolók.

Pontos tudjuk, hogy a keleti országok, különösen Kína, mennyire döntő fontosságúak a videojátékos piacon is. Renegeteg kínai játékosra támaszkodnak a cégek és némelyik e-sport cím is, például a PUBG. A játék e-sport bázisa alaposan megcsappant Európában és az Egyesült Államokban is, nem úgy keleten, ahol ha nem is a PC-s, de a mobilos verzió még mindig virágzik.

A kínai vezetés viszont, mostanában úton-útfélen leszabályozza, kvázi ellehetetleníti az ország videojátékos közösségét. Nem is olyan rég a játékra fordított időt is leszabályozták, később a 16 éven aluliaknak megtiltották az online streamelést, most pedig a PUBG-ba rúgtak bele.

A kínai gamerek továbbra is akadály nélkül játszhatnak PUBG-t, a kínai NAPP (Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal) azonban betiltotta a játékhoz kapcsolódó e-sport versenyeket az országban. Ezzel egyetlen csapással lehetetlenítették el többek között az ország egyik legnagyobb versenyét, a PUBG Champions League-et is, amivel a kínai játékosok a PUBG Global Championshipre kvalifikálhatták volna magukat.

forrás: mortaltech.com

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!