Búcsúzni kényszerült a magyar válogatott az IeSF CS:GO VB-től

Búcsúzni kényszerült a magyar válogatott az IeSF CS:GO VB-től

Szép győzelmeket gyűjtöttek múlthéten, de a rájátszásban megállították a magyar CS:GO válogatottat.

A HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világeseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. Így most idén, a magyar válogatott is szerephez jutott a 13. IeSF CS:GO világbanokságon. A csoportkörben jól teljesítettünk, a rájátszásban azonban megállítottak minket.

A kelet-európai régió A csoportjában kaptunk helyett, a múlthét folyamán pedig három mérkőzést is játszottunk ott. A szlovák válogatottól vereséget szenvedtünk, Horvátországot és Montenegerót azonban két-két pálya alatt vertük. A horvátok elleni meccsel ráadásul a körarányunkon is sokat javítottunk, így az A csoportból simán be is jutottunk a legjobb nyolc közé, a rájátszásba.

Ott első ellenfelünk a szerb válogatott volt, aminek játékosai ismerősek lehetnek az új iNation csapatból. Ez meg is hozta nekik az előnyt. Jó pár hete együtt gyakorol már a csapat és edzőjük, Velizar "Djokabomba" Peric is szorgalmasan segíti az egyébként hat fős felállást.

A két válogatott tegnap esti meccsén is látható volt, hogy a szerbek csapatként tudtak játszani, míg mi sajnos nem a kezdő ötösünkkel léptünk szerverre. Sokszor persze pont a beugró hozza meg a meglepetés erejét egy csapatba és erre is lehet köröke tépíteni. Tegnap ez sajnos kevés volt a győzelemhez.

A szerbek Infernón kezdtek, azon a pályán, amit coolioék még csak most építenek be a map pooljukba. Annak rendje és módja szerint ellenfelük el is hozta saját pályáját, 16-10-re. Voltak szép köreink, különösen az első félidőben, amiben 6 körös hátrányből zárkóztunk vissza egy szoros részeredményhez. De később is utolértük a szerbeket, 11-10-nél már karnyújtásnyira volt a kiegyenlítés, azt azonban már nem engedték nekünk Dragonék.

Mirage-on kellett volna szépítenünk, de sajnos az sem jött össze. Nagyon sokáig vezettünk, 9-2-nél már 7 körös előnyünk volt, ekkor rázták azonban meg magukat a szerbek és ekkorra húzták ki a kalapból a csapatjátékukat. Addig mintha csak puhatolództak volna, 9-2 után azonban megjött az a játék, amit Infernón is láttunk tőlük.

Rengeteg nyitópárharcot veszítettünk és többször szaladtunk bele pisztolyos stackekbe is, amik miatt sosem tudtunk igazán jó gazdaságot tartani. 9-2 után már csak további két kört nyertünk, míg a szerbek megfordították a pályát, 16-11-re megnyerték azt, a meccset pedig 2-0-ra.

Nincs alsó ág a régiók rájátszásában, így a hibák ezúttal a versenybe kerültek. Közel jártunk a továbbjutáshoz és az izraeli LAN döntőkhöz, de ezúttal nem sikerült. A kelet-európai régióból Ukrajna, Észak-Macedónia, Szerbia és Izrael küzdhet még a továbbjutást érő helyekért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!