A Windows 11 öt legjobb újdonsága szerintünk

Ti kipróbáltátok már az új Windowst?

Pár napja megejelnt a Microsoft legújabb operációsrendszere, a Windows 11. A Win10 tulajok persze ingyen frissíthetnek rá, de mit is tud a legújabb verzió? Tényleg egy új rendszerről van szó, vagy csak javítgattak ezt-azt a Win10-en és a végeredményt átnevezték Windows 11-re? Szerencsére jónéhány újdonsággal megpakolva érkezett meg a Windows 11, ezek közül össze is szedtük a legfontosabbakat, a nekünk tetsző öt legjobbat.

Widgetek

Bár ehhez hasonló már a Windows 10 utóbbi hónapjaiban is megjelent, ilyen összerakott formában csak a Win11-nél jelent meg. Egy új és sokrétű widget menüt kapunk, ahol számos kategóriából válaszhatunk, a nekünk szükséges információk szerint. Időjárás, hírek, külön tematikájú hírek, napi teendők listája, fotók, szinte mindenre kirakhatunk egy külön widgetet, amiket aztán egyetlen egy kattintásra tudunk elérni.

Android appok

Megújult a Microsoft Store is, aminek egyik leginkább várt és kedvelt újdonsága az Android appok támogatása. Játékok, közösségi média és streaming platformok, végre mindet elérünk a beépített áruházon keresztül, nem kell külső, furfangos folyamatokhoz folyamodnunk, ha ezeket az aplikációkat szeretnénk a PC-nken látni. Kis bosszúság azonban, hogy ez a funkció még várat magára, az előttünk álló hónapok során debütál majd.

Multitasking

Ezen a téren már a Win10-nek sem volt szégyenkeznivalója, most azonban még gördülékenyebben és praktikusabban működik minden. Könnyebben hozhatunk létre magunknak virtuális asztalokat, amiket aztán külön iskolai, munka, szórakozás, stb célokra használhatunk. Az egész nagyon hasonlít a MacOS rendszeréhez, de mint tudjuk, jótol jót lopni nem bűn.

Gaming

Végre valahára a teljes Xbox felület is beépítésre került. Könnyedén, másodpercek alatt érjük el a teljes Xboxos ökoszisztémánkat, az összes játékunkat, az összes barátunkat. Végre sokkal egyszerűbben használhatjuk majd a Cloud Gaminget és persze az új Windows az olyan új technológiák támogatásában is fejlődött, mint az auto HDR vagy a Ray Tracing.

Új dizájn

A végére pedig a legszembetűnőbb változást hagytuk, a dizájnt. Összességében elmondható, hogy minden egyszerűbb, tisztább lett. Eltűntek az éles sarkok, sokkal több lett a félig átlátszó felület és ami megosztja a közösséget, középre került a start menü. Van akinek ez bejön, van akinek nem, az biztos, hogy az egész egy sokkal személyhez közelibb élményt nyújt. Kicsit a prémium érzetett próbálta ezzel fokozni a Microsoft és talán sikerült is nekik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti kipróbáltátok már az új Windowst?

  • 23 %
  • 41 %
  • 36 %