2021 Worlds: Dráma a LoL vb-n, bannolták az egyik játékost!

2021 Worlds: Dráma a LoL vb-n, bannolták az egyik játékost!

Hiába jutott tovább a csapat a 2021-es Worlds Play-in kieséses szakaszában, az egyik játékos nem állhat ki a mindent eldöntő Bo5-ös szériában.

Még el sem kezdődött a 2021-es League of Legends világbajnokság kiemelet szakasza, avagy a főtábla csoportkörei, de máris itt van az első igazi dráma. A Beyond Gaming óriási fordítás után (0-2-ről fordítottak 3-2-re) hiába harcolta ki a továbbjutást a Galatasaray Esports ellen, a középső ösvényesük megsértette a Riot Games szabályzatát, ezért azonnali hatállyal eltiltották a további küzdelmektől. Chien "Maoan" Mao-An egy barátjának belsős információkat szivárogtatott ki, amelyekről képernyőmentés készült. A megosztott dokumentumokban szerepelt két hős, amelyet esetleg pickelhetett volna a mides (egyébként nem tette), ezért a legsúlyosabb büntetés vár rá.

Ilyen szenzitív információkat nem lehet megosztani harmadik személlyel, hiába nem számít ez valódi matchfixingnek. Maoan nem futotta le a meccseket, egyszerűen csak két hős nevét megemlítette, amire a harmadik személy jelentős összeget tett fel fogadási oldalon. Végül ő is elbukta ez az összeget, valamint Maoan is azt, hogy a Hanwha Life Esports ellen játszhasson.

A bannolás miatt kénytelen volt felforgatni a kezdőcsapatát a PCS 2. helyezettje, de csak korlátozott lehetőségeik voltak. Egyetlen egy cserejátékossal készültek a 2021-es Worldsre, akit már láthattatok a legelső Play-in meccsen. Várhatóan PK ismét a felső ösvényen játszhat majd, Maoan helyét miden Liang veszi át, így Chovy ellenfele egy olyan középső ösvényes lesz, akinek nem ez a main szerepköre. Ilyen előjelek mellett a Hanwha Life Esports abszolút esélyesnek számít, hiába játszik a BG-ben az a Doggo, aki Kino oldalán gyakorlatilag 1v9-ezte a török ellenfelét a tegnapi Bo5-ös szériában.

13:00 - Hanwha Life Esports vs Beyond Gaming (Bo5)

A meccseket érdemes a lolesports.com oldalán követni, ugyanis értékes dropok várnak rátok a magyar közvetítésen.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted a Beyond Gaming nyer meccset a Hanwha Life Esports ellen?