A Far Cry 6-tal kezdetét veszi a forradalom

A Far Cry 6-tal kezdetét veszi a forradalom

Yara sziegete rengeteg érdekességet tartogat. Készen állsz a kalandra?

A Far Cry 6 pontosan olyan folytatás lett, amilyet vártunk. Bár a játékmenetben nem találunk drasztikus újítást, rengeteg kis aprósággal gazdagodott a legújabb rész, így tökéletes  kikapcsolódást nyújthat a játékosoknak a párás dzsungelben való bóklászás, a vadállatok etetése és a térségek felszabadítása. Egy hivatalos média-esemény jóvoltából többet tudhattunk meg a játék, a setting, illetve a karakterek hátteréről. Most pedig megosztjuk veletek az észrevételeinket és tapasztalásainkat. 

 

Yara szigete igazán színes, és itt nem feltétlen csak a látottakra kell gondolni, hanem a helyszín múltjára is. A térség fiktív, azonban létező kultúrákból tevődik össze. Leginkább a kubai kultúra hatását érezhetjük, vegyük például főellenfelünk Andtón Castillot, aki több közös vonást is mutat Castro-val. Persze a fő inspirációs forrás mellett (kubai), találkozunk afrikai elemekkel is. 

Főszereplőnk, Dani árva volt, akinek már nem igazán van veszíteni valója. Maga körül csak az elnyomást, a félelmet és az értelmetlen halált látja, ezért belép a gerillák csoportjába, hogy együttesen megdöntsék Castillo hatalmát és job hellyé tegyék az országot. Ennek sikere a mi kezünkben van!

Mivel el kell rejtőznünk és terveket kell készítenünk, és mivel nem áll mögöttünk nagyobb hatalom, ki kell használnunk a dzsungel adta lehetőségeket. Ekkor jönnek képbe a titkos gerilla-ösvények, amelyeket felfedezve kipróbálhatjuk platformer-képességeinket, tehát mászhatunk, ugrálhatunk elképesztő magasságokban tehetjük próbára magunkat. Összeeszkábálhatjuk fegyvereinket hétköznapi dolgokból, akár egy telefon, vagy egy szardíniás doboz segítségével is. Járműveinket ezek segítségével tuningolhatjuk, és a gyűjthető nyersanyagoknak most sokkal nagyobb jelentősége van, mint eddig bármelyik részben.

A készítők célja az volt, hogy teljes mértékben átérezzük milyen érzés lehet gerillának lenni. Az a bizonyos érzést, amikor lazulgatsz a dzsungel közepén egy táborban és zenét hallgatsz, vagy éppen dominózol. De ugyanakkor tudod, hogy vár rád egy újabb kaland, egy újabb felszabadításra váró térség és ezért a véred nem nyugszik sohasem. A Far Cry 6 ösztönöz a felfedezésre. Arra, hogy fegyver nélkül mászkálj, bejárd a várost és a környező falvakat mindenféle erőszakot nélkülözve. Hogy átéld a pillanatot ott és akkor. Szerintünk érdemes is megpihenni két nagyobb küzdelem között, hiszen rengeteg érdekesség vár felfedezésre Yara szigetén. Fedezzétek fel ti is ezt az érdekességekkel teli szigetet!

Felkeltette az érdeklődéseteket ez a rövid ismertető? Ki fogjátok próbálni a játékot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!