V4FSF International Online Cup: Öreg róka, nem vén róka, oskar eddig a mezőny legjobbja

Oskar tényleg újra az aranykorát játsza éppen.

Picivel több, mint egy hét még és végre folytatódik a 2021-es V4 Future Sports Festival International Online Cup szakasza. A négy továbbjutó csapat már biztos, közöttük azonban még ki kell alakulnia egy sorrendnek. Október 19-től ismét V4FSF meccseken szurkolhatunk, addig is tekintsünk vissza a már elmúlt mérkőzésekre. Az eredményeket és a csapatokat már sokszor kiveséztük, most nézzünk rá a statisztikákra. Vajon ki lehet az eddigi legjobb játékos és melyik pályán játszanak a legtöbbet a csapatok?

A legjobb entry

Sose rossz úgy kezdeni a köröket, hogy a csapat entry-jének hála, néhány másodperc után emberelőnyben vagyunk. Nem egy hálás feladat, gyakran visszaüt az entryk bátorsága és a várt előnyből gyorsan hátrány lesz, persze vannak játékosok akik mesteri szinten űzik ezt a szerepkört is.

Érdekes módon, az International Online Cupban eddig az AWP-sek remekeltek igazán ezen a téren. A top 5 entry fraggerből 4 AWP-s. A mérkőzések láttan erre talán számítani lehetett, még a kieső csapatok között is az AWP-k durrogtak a legtöbbet. Sőt, az eSuba már nincs is játékban, a mezőny eddigi legjobb entry-je mégis a csapat AWP-se, blogg1s.

A legtöbbett játszott pályák

Néhány mérkőzés után, a V4FSF International Online Cup szakaszában már élesedett a Valve akkori frissítése, ami javított néhány dolgot Ancientön és ami elvette a játékből a Dust2 közép peeket. Sajnos azonban D2-t viszonylag keveset láttunk, az eddigi mérkőzéseken Inferno, Ancient és Mirage voltak a legnépszerűbbek.

Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy a HLTV top 30-as mezőnyben, minimális az eltérés a CT és a T oldal között. A királykategória meccsein Ancient szokott a leginkább CT oldali pálya lenni, de az is csak egy minimális arányban.  Az International Online Cupban ugyancsak Ancient az amelyik a védekőznek kedvezett, de sokkal nagyobb részben. A megnyert Ancient körök közel 64%-a CT-ben született.

Vásárlási szokások

Az már említett patch persze nem csak a pályákat érintette, gyengébb lett a Desert Eagle és erősebb a susogós M4, az M4A1-S. Ez azért megmutatkozott a vásárlásokban is. Meglepően kevés volt a dezi, míg az M4A1-S már sokkal népszerűbb volt a játékosok között, mint az addigi M4A4.

A legerősebb játékos

Végezetül pedig nyilván szétnéztünk a játékosok között is. A csapatmunka persze mindig is rendkívül fontos volt CS-ben, az egyéni teljesítmények ettől függetlenül csodákra képesek. Itt már nincs nagy meglepetés, ahogy az eddigi meccseken szemmel látható volt, hogy a SINNERS remek formában van, úgy a legjobb játékosok között is ők remekelnek.

Oskar 30 évesen is köröket ver a többiekre, saját csapatán kívül is. Az igazi elismerés azonban c0llinst illeti, akinek csapata, a 4glory már kiesett, ő mégis ott van a legjobbak között.

Ezek a számok persze a jelenlegi állást mutatják. A top 4 csapatra még jó néhány mérkőzés vár, azok végére valószínűleg minden borul majd és a statisztikák minden kategóriájában a négy továbbjutó csapat játékosai vezetnek majd. Arra azonban nem mernénk nagy tételben fogadni, hogy oskar kimozdítható lesz az élről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a képek forrása: HLTV.org

Kövess Minket!