Hirdetés

A Fortnite és a spórolás lehet az oka a FIFA potenciális átnevezésének?

Az EA Sports ex-COO-ja szerint küzdeni kéne a név jogáért.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Hirdetés

Újabb nap, újabb pletyka a FIFA világot lázban tartó névváltoztatásról. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a pénzspórolás és a Fortnite állhat a névváltoztatás mögött, ami valamilyen szinten érthető az EA Sports részéről is, hisz a FIFA (International Federation of Association Football) négy évre 1 milliárd dollárt kérne el a név jogaiért az EA-től. Mindez évente 250 millióba fájna, ami egy igen jelentős összeg még egy ekkora cégnél is, mint az EA. Természetesen nem könnyű kiszámolni, hogy egy esetleges névváltoztatás mennyiben befolyásolná a brandet és mekkora eladásoktól esnének el, így igazán nagy fejtörést okozott most a fejlesztőknek a probléma megoldása.

Az EA Sports korábbi COO-ja, Peter Moore a következő nyilatkozta a New York Times-nak a témával kapcsolatban:

"Több száz millió dollárt költöttünk már ennek a felépítésére és azt mondod nekem, hogy az Epic Games csak besurranhat és megszerezheti a licenszt? Ha így van és rajtam múlna akkor mindent megtennék, hogy kiegyezzünk, harcolnék a névért."

Egyre inkább úgy tűnik viszont az EA jelenlegi vezetése nem így gondolja, hisz mint korábban olvashattátok nálunk, még 2020-ban a FURY SOCCER nevet, pár nappal ezelőtt pedig az EA SPORTS FC-t is levédették, ami arra enged következtetni, hogy ők fél lábbal már elengedték a FIFA nevet.

Továbbá az is kiderült, hogy nem csak a Fortnite-nak, de gyakorlatilag bárkinek eladná a név jogait a FIFA, így pedig teljesen elvesztené exkluzivitását az EA.

Több mint valószínű, hogy a jövőben még rengeteget fogunk hallani erről és gyakorlatilag bármi lehet az ügy vége, de minél több információt kapunk meg, egyre inkább úgy tűnik, hogy a FIFA 22 lesz az utolsó, ezzel a névvel ellátott játéka az EA Sports-nak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés