V4FSF: A CIS régió királyai is Budapestre jönnek

V4FSF: A CIS régió királyai is Budapestre jönnek

A HLTV ranglista második legjobbja is a V4FSF CS:GO versenyén játszik majd.

A HLTV világranglistáján előkelő második helyet elfoglaló Gambit az egyike annak a négy top tier csapatnak, akik meghívást kaptak a V4 Future Sports Festival 2021-es CS:GO versenyére. Az év első felének és az online érának az egyik legjobb felállása novemberben LAN körülmények között mérheti össze tudását a V4-régió legjobbjaival, valamint azzal a négy gárdával, akik sikeresen veszik az International Online Cup akadályait.

A csapat

A Gambit Esports nevet aligha kell bemutatni azoknak, akik egy ideje követik már a profi CS:GO világát. A szervezet nyerte meg a CIS-régió első és eddig egyetlen Majortornáját 2017-ben, Krakkóban - Hobbit már akkor is aktív tagja volt a Gambitnek. Tavaly pedig hosszas újraépítkezés után előléptették a Youngsters-felállásukat, amely az év első felében Katowicét, IEM Summert és BLAST Premiert nyert, és második lett az EPL 13. szezonjában, a DreamHack Mastersen és a StarLadder CIS RMR-jén.

2021 eddig a CIS-régió dominanciájáról szólt. Tavasszal egyértelműen a Gambit volt az a csapat, amely a legjobb eredményekkel és teljesítményekkel tudott előrukkolni az online éra csúcsán, és a trónról egyedül a regionális riválisuk, a Na'Vi tudta leszorítani őket. A nyári szünet után még kevés bizonyítási lehetősége volt Hobbitnak és társainak, de alighanem készen állnak arra, hogy visszavegyék az első helyüket a HLTV-ranglistáján és a profi CS:GO rajongóinak szívében.

A V4 Future Sports Festival előtt még lesz egy Major is, ahol már biztos résztvevő a Gambit. Nyugodtan állíthatjuk azt, hogyha a tavaszi formájukat képesek megismételni novemberben, akkor még az is lehet, hogy az elmúlt két év legfontosabb trófeájával a táskájukban érkeznek meg Budapestre.

A játékosok

Vladislav "nafany" Gorshkov

Kor: 20

Nemzetiség: Orosz

Tapasztalat: 3 év

Szerep: In-game leader

Legnagyobb eredmény: IEM Katowice 2021 1. hely

Dmitry "sh1ro" Sokolov

Kor: 20

Nemzetiség: Orosz

Tapasztalat: 3 év

Szerep: AWPer

Legnagyobb eredmény: IEM Katowice 2021 1. hely

Timofey "interz" Yakushin

Kor: 21

Nemzetiség: Orosz

Tapasztalat: 4 év

Szerep: Rifler/support

Legnagyobb eredmény: IEM Katowice 2021 1. hely

Sergey "Ax1Le" Rykhtorov

Kor: 19

Nemzetiség: Orosz

Tapasztalat: 3 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: IEM Katowice 2021 1. hely

Abay "Hobbit" Khassenov

Kor: 27

Nemzetiség: Kazah

Tapasztalat: 6 év

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmény: PGL Major Krakkó 2017 1. hely

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!