Sárkánylexikon: Biztosan tudsz mindent a sárkányokról, és erősségeikről?

Sárkánylexikon: Biztosan tudsz mindent a sárkányokról, és erősségeikről?

Mitől függ, hogy melyik sárkányt érdemes elvinnünk, és melyik csapat élvez előnyt? Pár egyszerű tény a sárkányokról.

Napjaink League of Legends játéka igen összetett. Sok különböző faktort meg kell vizsgálnunk ahhoz, hogy nyerési esélyeinket a legoptimálisabb szintre növeljük egy-egy meccs során. Különböző ösvényeket, hősöket, képességeket, tárgytervezetek nagyobb előnyben részesítünk a többinél, néha egyes programok, vagy oldalak segítségével akár az ellenfél csapatának statisztikáit is lekövethetjük, hogy kire is igazán ajánlatos figyelni. Mégis talán az egyik legfontosabb elem sokak figyelmét elkerüli, ami igazán nagy jelentőséggel bír, és meccsdöntő. Ez az elem pedig nem más, mint a sárkányok, pontosabban az elemi sárkányok lelkei. Biztos mindenki találta magát már olyan helyzetben, hogy a csapata nagy előnnyel bírt, gyilkosságokkal bőven vezettetek, de a játék mégsem haladt a befejezés irányába, az ellenfél jól védekezett, majd idővel megerősödött, és vereség lett a vége. Itt jön képbe az objective-ek szerepe. Egy Baron Nashor vagy Ősi Sárkány olyan erővel bír, ami igen is megpecsételheti a játék kimenetelét, de az elemi sárkányok legalább ilyen fontosak, ha nem fontosabbak!

Mi az alap felállás?

Amikor egy meccs elkezdődik, át lehet látni, hogy melyik csapatnak mik az előnyei/hátrányai, és melyik ösvényen, melyik csapat lesz inkább a dominánsabb a játék korai szakaszában. A dzsungelesnek attól függően, hogy milyen hőst választott meg kell hoznia egy döntést már a játék elején. Megpróbálja csapatával, megszerezni az első kettő sárkányt, vagy inkább az ösvényeken rajtaütve, farmolva, és a Heraldot használva arany előnybe juttatni társait, és önmagát. Pro play, és más magas szintű meccseken legtöbbször ez a felállás köszön vissza, a szerepek leosztódnak. Az arany előny, tárgy előnyhöz is vezet, ami megkönnyíti a játék korai, és középső szakaszában a csapatharcokat, illetve az új objective-ek megszerzését. Ezzel szemben az első két lélek birtoklása nyomást helyez az ellenfél csapatára, így a következő sárkány éledésekor már kényszeresen próbálják majd azt megszerezni. A másik előnye természetesen maga a meccs végéig tartó erősítés, amelyek ereje nagyjából ezer arannyal ér fel. A döntés igazán nehéz, de főleg az határozza meg, hogy milyen típusú sárkánylelkek fognak megjelenni a meccs kezdetén, és ezek erősítései mennyire vannak összhangban a csapatösszeállításunkal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

A következő cikkekben végigvesszük az összes sárkánylelket, és elemezzük mikor melyiket, hogyan érdemes jól hasznosítani!

Kövess Minket!