Ezeknek a csapatoknak áll legjobban a Pokoli sárkány, így hasznosítsd!

Ezeknek a csapatoknak áll legjobban a Pokoli sárkány, így hasznosítsd!

Tűzzel és vassal a győzelemért. Háború nélkül nincs béke.

A Pokoli sárkány

Kezdjük is a fejtegetést a játékosok zömének kedvencével, vagyis a Tűzsárkánnyal! Talán azért is választottam ezt először, mert alapjáraton egy igen egyszerű erősítésről van itt szó, ami az egész játékot izgalmasabbá, vagy bosszantóbbá teszi. Ez az erősítés a jól ismert bónusz sebzés. A Pokoli sárkány lelkét megszerezve, nem csak az alaptámadások, de a képességek is felerősödnek, amelyek tűzrobbanással területi sebzéssé válnak, így még több fejtörést okozva az ellenfélnek. Kézenfekvő tehát, hogy a csapatharc orientált, folyton csatázó csapatok szeretnék ezt a lelket a legjobban megszerezni. A kaotikus csapatharcokban, ahol csak repkednek egymás hegyén-hátán az idézői varázslatok, képességek, igazán a mi oldalunkra dönti a mérleget, ha a Pokoli sárkány erősítésének birtokában vagyunk. Sokan okkal gondolhatják azt, hogy az a csapat ahol sok a nagy sebzést kiosztó hős, és híján vannak a tankok, azoknak a legfontosabb ez a lélek. Bár ez igaz lehet, ettől függetlenül a tankos hősök is igen jól tudják alkalmazni ezt a bónuszt, nagyobb hatással bírva az ellenfél soraira, és magára az ütközetre.



Stratégiák, amelyeket a Pokoli sárkány lobbant lángra

Ahogy az imént említettem, sok játék taktikája a nagyobb sebzés kiosztásán alapszik amelyben tökéletesen segítségünkre van a Pokoli sárkány lelke. Azok a csapat kompozíciók, amelyek az 5v5 harcokra lettek összeállítva, jó a végső képességeik harmóniája, és folyamatosan csak küzdeni akarnak, na pont nekik tökéletes ez a bónusz. Azonban ahogy ilyenkor lenni szokott most jön a “de”. Vannak olyan összeállítások is, amelyek ennél is jobban tudják hasznosítani ezt az erőt, mégpedig azzal, hogy az elnyúlt csapatharcok során újratöltődő bónuszt, ismét képesek aktiválni. Itt jön a képbe a Poke-olós összeállítású csapat. Vegyük példának ehhez Varust, Zoet, és Xerathot. Ezek a hősök olyan képességekkel bírnak, melyek nagy távolságból, nagy sebzést tudnak kiosztani, ezzel folyamatosan csökkentve az ellenfél életerejét. Ha ezt kombináljuk a bónusz, már területre ható sebzéssel, egy igazi szörnyeteget kapunk. Olyan kellemetlenül erőssé válhatnak, hogy nem lehet felvenni ellenük a harcot, hiszen az esőként ránkzúduló folyamatos sebzéssel nem fogunk tudni mit kezdeni, így egyre hátrébb, és hátrébb szorulunk.

A csapat gyengesége, ha az ellenfél a vonalaik közé tud férkőzni, betámadni őket, és így egy pillanat alatt képesek összeroppantani a törékeny kis sebzőket. Láss csodát a Pokoli sárkány erősítése ezt a problémát is redukálja. Azzal, hogy folyamatos területi sebzést képesek kiosztani, a harc során fel tudják venni a küzdelmet az ellenféllel, és képesek föléjük kerekedni. Így hát minden ok megvan arra, hogy tartsunk azoktól a Poke-olós csapatoktól, akik megszerzik a Tűzsárkány erősítést, és az ellenfél együttesének minden tőle telhetőt meg kell tennie annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg.

A másik fantasztikusan működő stratégia, amikor egy Split pusher csapathoz kerül ez a sárkány. Ilyenkor általában van egy valaki, aki már amúgy is jelentős erővel bír, képes az egyik oldalsó ösvényen egyedül menetelni, és pusztítani a tornyokat. Míg ez megtörténik, a csapattársak a pálya másik oldalán, szinte ingyen szert tehetnek az objective-ekre. Az egyedüli játékos, aki az ösvényt tolja, folyamatos nyomást helyez az ellenfélre, hiszen egy az egy ellen szituációt senki nem képes vele felvenni, hála képességeinek, és a sárkánylélekből származó bónusz erősítésének. Így adottá válik, hogy legalább két ellenséges hősnek kell vele foglalkoznia, hogy megállítsa, míg a pálya másik oldalán a csapattársak teljes nyugalommal végezhetik dolgukat az emberelőnynek köszönhetően. Ha az ellenfél úgy érzi, a Split pusher csapat egyedüli játékosára elég csak egyetlen embert ráállítani, és felvennék a négy a négy elleni küzdelmet, úgy is alulmaradnának a Pokoli sárkány erősítés területi hatásának köszönhetően. Mindent összevetve, ez a lélek, ahogy már a nevéből is kitalálható, egy robbanékony sebzős játékká változtatja a szurdokot, amely nem csak a csapatharcot generáló csapatoknak, de poke-olós, és split pusher kompozícióknak is egyaránt kedvez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!