2021 Worlds: Csoda történt tegnap, ma következnek Fakerék

2021 Worlds: Csoda történt tegnap, ma következnek Fakerék

Óriási meglepetésre felborultak az erőviszonyok az A csoportban, de nincs idő pihenni, ma már a B csoport küzdelmein izgulhattok.

Összesen nyolc mérkőzést rendeztek a tegnapi nap a 2021-es League of Legends világbajnokság A csoportjának zárónapján, vagyis két meccsel megfejelték a kötelező adagot. Ennek oka, hogy a Cloud9 és a Rogue odaért a darabjaira hulló FunPlus Phoenix mellé, így hármas tiebreaker alakult ki a DWG KIA mögötti második helyért. Az óriási versenyfutást végül az a Cloud9 nyerte meg, amely a Play-in szakaszból, Vizicsacsiékon keresztül verekedte be magát a főtáblára. Perkz zsenialitása előtt behódolt a 2019-es világbajnok, valamint az LEC bronzérmese. A horvát zseni vezetésével, 2018 után jutott ki ismét csoportjából a C9. Ne feledjétek, hogy a mai nap hat (+tiebreakerek) B csoportos összecsapással folytatódnak a küzdelmek, 12:30-től üljetek le az esport2tv Twitch csatorna és a lolesports.com oldala elé, utóbbin dropok várnak!

Luka "Perkz" Perković. A 23 éves horvát középső ösvényes 2020 novemberében döntött úgy, hogy a Cloud9 csapatában folytatja karrierjét, vagyis az LEC-t és a G2-t lecseréli az NA LCS rekorderére. Többen gondolták, hogy csak a pénzkeresés motiválta a G2 legendáját, de Perkz bebizonyította, hogy ennél többről van szó. Idén tavasszal megnyerték az észak-amerikai LoL ligát, szerepeltek az MSI-on, majd a nyári rájátszásban a TSM elleni sikerrel bebiztosították helyüket a rájátszásban. A 2021-es Worlds Play-in szakaszában kisebb botlások után, magabiztos 3-0-s PEACE elleni győzelemmel jutottak tovább, hogy a főtábla A csoportját 0-3-mal kezdték. A vereségek sokak szerint a papírformát mutatták, beárazták a "gyengeségéről" híres NA régiót. Perkzék azonban másképp álltak hozzá az utolsó naphoz, mint azt kritikusaik állították. Lemosták a Szurdokból a 2019-es világbajnok FPX-et, majd félresöpörték a Rogue játékosait, hogy utána tisztesen helyt álljanak a DWG KIA világbajnoki címvédője ellen. Ezek után már csak egy meccs volt hátra, a mindent eldöntő Bo1, avagy a tiebreaker összecsapás a Rogue ellen.

A történelmi összecsapás az idei világbajnokság eddigi leghosszabbjának és legizgalmasabbjának tekinthető. A csapatok közel 60 percig gyilkolták egymást a szurdokban, de Hans sama nem tudta elhomályosítani Perkz ragyogását. A C9 midese abszolút dominálta a mérkőzést, ezzel 2018, 2019 és 2020 után ismét az egyenes kieséses szakaszig jutott az év legnagyobb LoL versenyén. Az A csoport végeredménye borította a pick'emet rengeteg idézőnél, ugyanis a DWG KIA sima 6-0-zása nem, de a C9 második és a FPX utolsó helyezése abszolút meglepetésnek számít.

Alig ért véget az A csoport őrült adok-kapokja, máris itt van a B csoport, ahol az EDG veretlenként, a T1 és Faker esélyesként várhatja a mai meccseket. A 100 Thieves és a DetonatioN FocusMe abban bízhat, hogy a C9-hoz és a RGE-hoz hasonló feltámadás segíthet nekik a továbbjutás kiharcolásában, de ehhez elengedhetetlen, hogy vagy az EDG, vagy a T1 játékosainak keze megremegjen.

2021 Worlds Group Stage 4. nap menetrend

13:00 - EDward Gaming vs DetonatioN FocusMe

14:00 - T1 vs 100 Thieves

15:00 - EDward Gaming vs T1

16:00 - 100 Thieves vs DetonatioN FocusMe

17:00 - T1 vs DetonatioN FocusMe

18:00 - 100 Thieves vs EDward Gaming

18:00 után a tiebreaker meccsek következnek, ha azonos pontszám alakulna ki a csapatok között

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted a T1 és Faker melyik helyen végez a B csoportban?