RGB fényekkel segítenék a hallásukban korlátozott játékosokat

RGB fényekkel segítenék a hallásukban korlátozott játékosokat

Óriási segítséget adhat a siket, vagy nagyothalló játékosoknak a találmány.

Legyen szó bármilyen FPS játékról, a jó helyezkedésen és célzáson kívül van még egy része a játékmenetnek, amelynek szintén nagy a szerepe, ez pedig a hallás, hogy például CS:GO közben ha véletlenül eltrappolja magát az ellenfél, az máris információt szolgáltathat neked arról, épp hol van (de ez fordítva is működik).

Vannak azonban olyan játékosok, akik sajnos erre nem támaszkodhatnak, mert születésük óta, vagy bármi más egyéb miatt egyáltalán nem, vagy nehezen hallanak. Számukra lehet jó hír az Airdrop Gaming készülő találmánya, az Audio Radar, amely RGB fényekkel helyettesítené a játékban hallható hangokat.

Az eszköz 6 LED RGBW lámpából épül fel, amelyet a kijelző köré tudod rakni, ezek pedig egyfajta audiomonitorként funkcionálnak: minél fényesebben világít egy-egy fényforrás, annál hangosabb az adott irányból érkező bármiféle hang. A fény elhelyezkedése pedig a hang irányának forrását hivatott lokalizálni.

A lámpákat egy Control Center névre keresztelt eszköz irányítja, amelynek elég beszédes a neve, de egyéb beállítások is megtalálhatóak lesznek benne, például kikapcsolhatóak lennének az RGB fények és csak fehér fénnyel világítanának a lámpák. A készítők tervei szerint ráadásul nemcsak PC-n, hanem Xboxon és PlayStation-ön is működne a rendszer.

Az Audio Radar egyelőre csak az Indiegogo-n fedezhető fel, ahol adományokat gyűjtenek a készítők, hogy találmányukat piacra is tudják dobni. A Gyakran Ismételt Kérdések alapján ez valószínűleg 2022 nyarán fog megtörténni, viszont 319 dollárért (kb. 100 ezer forintért) előrendelhető ugyanitt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!