Nem nézi jó szemmel a FIFA az EA Sports egyeduralmát, megszakadhat az együttműködés

Nem nézi jó szemmel a FIFA az EA Sports egyeduralmát, megszakadhat az együttműködés

Nagyon úgy tűnik, hogy nem jön létre 2023-ban az újabb együttműködés a két fél között.

Korábban már írtunk róla, hogy az EA Sports a névváltáson töpreng, és ez bizony nem is légből kapott sztori, ugyanis komoly problémába ütközhet a franchise. Először is a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a jövőben a jogokért jóval nagyobb összeget szeretne kérni. Ez az eddigi megállapodás duplája lenne, ami számszerint négy évente 1 milliárd dollár mínuszt jelentene a kiadónak. Másodszor a FIFA korlátokat szabna az EA játékból származó bevételi forrásait, mindezt úgy, hogy a cég pont ennek kiterjesztésén gondolkozik. Ráadásul a FIFA 22 is elképesztő rekordot ment a megjelenését követően, hiszen már az első napon is 9.1 millióan vásárolták meg az új részt, miközben a 2021-es pénzügyi esztendőben 1.62 milliárd bevételről számolt be az EA, csak az Ultimate Team játékmódot figyelembe véve. Az sem véletlen, hogy ez a téma most került napirendre, hiszen a 2022-es katari világbajnokságot követően lejár az EA és a FIFA 10 éves partneri szerződése.

Nem csoda tehát, hogy a FIFA megcsapolná ezt a forrást, emellett pedig szeretnének hosszú távon gondolkozni az e-sportot illetően, ezért nem tartják jó ötletnek, hogy egyetlen kézben összpontosulnak a licencek és a versenyek.

A kaliforniai cég tehát fontolóra vette a névváltást, bár kérdés az, hogy mennyire kell tartaniuk az esetleges riválisoktól. A Konami egyelőre egy csúfos lejtmenetbe kezdett, miután az eFootballra keresztelt PES széria botrányos megjelenésen van túl, és a készülőben lévő ingyenes UFL, bár 5000 licencelt játékost tartalmazni fog, de egyelőre semmi egyebet nem lehet róla tudni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!