2021 Worlds: Elképesztő történelmi napon bizonyított a MAD Lions

Elképesztően nagyot küzdött a MAD Lions a 2021-es League of Legends világbajnokság csoportkörének zárónapján, de már készülhetnek a rájátszásra, ahol megkapták a legnehezebb ellenfelet.

Ha valaki néhány napja azt állította volna, hogy a LoL vb-k történetében először végez azonos mérleggel, azaz három győzelemmel és vereséggel mind a négy csapat a "D" csoportban, jó eséllyel kinevetik. Hiába azonban a lehetetlennek tűnő forgatókönyv, végül tényleg nem tudta a "rendes játékidőben" eldönteni a Gen.G, a MAD Lions, az LNG Esports és a Team Liquid, hogy melyik két csapat folytathatja az egyenes kieséses szakaszban.  Az őrületesen izgalmas mérkőzések során leginkább az LEC bajnoka alatt rezgett a léc, de hiába volt a Gen.G elleni vereség után kicsit több, mint 3% esélyük a továbbjutásra Armutéknak, végül sikeresen vették az akadályt. Az LNG elleni tiebreaker meccsük az idei Worlds legizgalmasabb találkozója volt, mindenképp nézzétek vissza, ha szeretnétek látni egy valódi "banger game-et". 

Végül az LPL csapatok bukdácsolásának (0-8-at mentek az EU és NA csapatok ellen az utolsó négy meccsnapon) eredménye az lett, hogy a MAD Lions és a C9 is csoportmásodikként várhatja a rájátszást. A sorsolás az amerikaiaknak alakult jobban, ugyanis ők a Gen.G-t kapták, akik jelentősen visszaestek teljesítményben a "D" csoport zárónapján, főleg a felső ösvényen nem tudták, hogy ki is legyen a kezdőjátékos a Burdol-Rascal párosból. A MAD a 2021-es MSI elődöntője után ismét összekerült Bo5-ben a DWG KIA együttesével, a 6-0-t repesztő koreai bajnok ellen már készülnek a revansra Európa büszkeségei.

A T1 vs HLE koreai rangadóval indul a playoff, október 22-én újra lejátszhatja Faker és Chovy az LCK régiós döntőjét. Október 23-án jön a kínai házidöntő, az RNG és az EDG összecsapásán tényleg bármi megtörténhet. Hiába tűnik egyoldalúnak a DK vs MAD, sosem szabad Bo5-ben leírni az Oroszlánokat, ahogy a C9-nal is érdemes számolni, Perkz eddig ellenállhatatlan a világbajnokságon.

Ne feledjétek, hogy minden rájátszás párharcot élőben, magyar nyelven követhettek, 13:30-tól üljetek le október 22-25-én az esport2tv Twitch csatorna és a lolesports.com oldala elé, utóbbin dropok várnak! Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted a C9 és a MAD közül melyik csapat nyeri meg a playoff meccsét?