Külön listája volt a Twitchnek azon streamerekről, akiket nem bannolhattak ki

Külön listája volt a Twitchnek azon streamerekről, akiket nem bannolhattak ki

A Twitch elismerte, hogy volt ilyen lista a múltban, de hozzátették, hogy ma már nem használnak ilyet.

Hónap elején robbant ki a Twitch-et érintő botrány, ami során a platform számtalan érzékeny információja szivárgott ki: publikussá vált többek között az oldal forráskódja, valamint a streamerek bevételei is. A platform azóta többféleképpen igyekezte menteni a menthetőt.

Nyilvánosságra került azonban egyúttal egy olyan lista is, amelyen azon streamerek találhatóak meg, akiket nem bannolhatnak ki a platformról. A nevek között sok népszerű tartalomgyártó is felfedezhető, viszont a Washington Post jelentése szerint ez nemcsak nekik adott egyfajta mentességet, hanem a moderátoroknak is útmutató volt, hogy mely közvetítők azok, amelyek streamjeinél ezáltal megelőzhetőek a félreértések.

A lista ráadásul elég régi, körülbelül 5 éves és több forrás szerint is egy "Better Desk" névre hallgató belsős szoftverrel használták, amelyet már régóta nem alkalmaz a Twitch. A listán ugyanis több olyan név is megtalálható, akik azért kerültek fel, mert nem gaming tartalmat közvetítettek. 2015-ig ugyanis ezek tiltottak voltak a Twitch Creative bevezetéséig, amely egy Bob Ross-maratonnal vette kezdetét, és az IRL / Just Chatting kategória is egy évvel később jelent csak meg.

"Ez a "Ne tiltsd ki őt"-lista inkább egy "Ne tiltsd ki ezt a csatornát valami miatt"-lista volt" - nyilatkozta egy korábbi alkalmazott a Washington Postnak. "Ez a lista csak azért készült el, hogy ne kerüljenek tiltásra olyan csatornák, amelyekkel egyezség született olyan tartalom közvetítéséről, melyet mégis sokan jelentettek. Gyakran olyan téma miatt kerültek fel ide csatornák, amelyeket ma már IRL-streamnek hívunk."

Egy jelenlegi Twitch-alkalmazott is megerősítette, hogy a lista már régi és többé nem használják, ugyanis a moderációs rendszert úgy alakították át, hogy ilyen listákra már nincs is szükségük. 2019-ig a partnercsatornákat egy külön csapat vizsgálta még meg, innentől kezdve viszont nem tesznek különbséget érdekelt és partner között.

Utóbbi viszont már csak azért is hangozhat visszásnak, mert többek között Dr Disrespect 2020-as banjának okait továbbra is csak találgatni lehet, a Twitch ugyanis erről továbbra sem nyilatkozott hivatalosan. Ugyan lehet erre mondani, hogy nem félnek a nagyobb nevű streamerek esetében sem alkalmazni a végleges kitiltást, más tartalomgyártók viszont a sokadik szabályszegésüket követően is visszatérhetnek, a legjobb példa erre Amouranth, aki az elmúlt szűk két éven belül az ötödik kitiltását kapta idén októberben.

(Borítókép)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!