Új névvel folytathatja a Facebook, mint anyavállalat!

Új névvel folytathatja a Facebook, mint anyavállalat!

Úgy néz ki, hogy a Facebook megirigyelte az EA Sports rebrand pletykáit.

Az elmúlt hetekben nemzetközi szinten minden az EA Sports-ról és a FIFA-val kötött megállapodásaikról szólt. Az a téma úgy tűnik, hogy hamarosan lezárásra kerül, hisz a FIFA (ezúttal pedig nem a játékra, hanem a futball federációjra gondolunk) azt nyilatkozta, hogy egyértelműen meg kell szüntetni az exkluzív szerződéseket, nem bitorolhatja tovább a nevüket csak az EA Sports játéka.

Mindezt viszont úgy tűnik, hogy a Facebook azonnal folytatja is az ő saját, névváltásukkal. Természetesen mindez kevesebb port fog kavarni, hisz a platform neve megmarad, csupán a csoport, tehát az anyavállalat neve változik majd meg, amiben a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is benne van.

Mindezt a hírek szerint október 28-án jelenti majd be Mark Zuckerberg a cég éves konferenciáján. Minderre pedig azért van szükség, mert Zuckerberg nagy álma, a Metaverse egyre közelebb kerül a valósághoz. A Facebook már most is 10.000 munkatársukkal dolgozik azon, hogy AR szemüvegeket készítsenek, amelyek Zuckerberg szerint olyan elterjedtek lehetnek majd, mint ma az okostelefonok. Elmondásuk szerint a jövőben az a cél, hogy "az emberek ne egy közösségi média cégként tekintsenek ránk, hanem egy metaverse cégként."

Itt érdemes kicsit megállnunk és megbeszélnünk, hogy mi is az a Metaverse. A helyzet az, hogy ezt még nem tudhatjuk pontosan, azonban némi sejtésünk már lehet. A Metaverse szót Neal Stephenson sci-fi író találta ki és arra utal, hogy egy disztópikus, igazi világtól menekülhessünk el az internetbe és az online térbe. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt szeretné elérni a Facebook és Mark Zuckerberg is.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen névvel állnak elő és úgy tűnik, hogy érdemes lesz hozzászokni, a jövőben sem kerülhetjük el a Facebookot és anyavállalatát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!