Hirdetés

2021 Worlds: Faker vs Chovy, azaz a mai nap kezdődik a rájátszás

Két középső ösvényes legenda párharcával indul útjára a 2021-es League of Legends világbajnokság egyenes kieséses szakasza.

Hirdetés

A csoportkörök izgalmait volt néhány napotok kipihenni, de máris itt van az újabb kör, ahol már nincs lehetőség hibázni. A 2021-es Worlds négy napon keresztül szállítja a rájátszás Bo5-ös párharcait, amely összecsapásokat természetesen élőben, magyar nyelven követhettek az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán, utóbbi felületen dropok is várnak titeket! Elsőként dél-koreai rangadót rendeznek, ugyanis a Play-inből bejutott Hanwha Life Esports szeretné megállítani az öt mérkőzés óta veretlen T1-et.

T1 vs HLE, avagy Faker vs Chovy

A Hanwha Life Esports az LCK regionális döntőjében tudatosan Chovy köré épülő játékkal kiharcolta a döntőt, ezzel megváltotta a jegyét a Worldsre. Ez a játékstílus nem igazán változott a világbajnokságon sem, ugyanis minden erejével azon vannak a társak, hogy a középső ösvényre öszpontosítsanak az egész mérkőzés során. A "Church of Chovy" taktika egyelőre még működik, de már a csoportkörben is kirajzolódott, hogy ez nem minden ellenféllel szemben hatásos. A T1-ben hiába van ott miden a háromszoros világbajnok, a LoL legnagyobb legendája, Faker, a csapat húzóereje a dzsungel és az ADC. Oner és Gumayusi nem egy mérkőzésen carryzte már csapatát, így egy sokkal több oldalon hatékony gépezetről van szó a T1 esetében, mint a HLE-nél. Főleg a térkép felső részén billen a számok alapján a mérleg Cannáék felé, miden azonban Faker beleszaladhat néhány kellemetlen meglepetésre, ami megadja az alaphangját a Bo5-ös szériának.

Az eddig lejátszott mérkőzések alapján a HLE könnyedén megállítható, ha Chovyn kívül mindenkire nyomást gyakorol az ellenfél, a T1 azonban olajozottan működik az első napos EDG elleni kudarc óta. Meglepetés lenne, ha nem a T1 jutna az elődöntőbe, a legutóbbi Bo5-ös csatájukat is Fakerék nyerték (igaz "csak" 3-2-re) még az LCK regionális döntőjében.

A T1 vs HLE első meccse 14:00-kor kezdődik, de már 13:30-tól érdemes nézni a magyar nyelvű felvezetőműsort, ahol további érdekességeket tudhattok meg a csapatokról és játékosokról.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Szerinted melyik csapat nyeri az első playoff párharcot a 2021-es Worldsön?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés