Rajongói remekmű: Így fest a magyar betyárélet a Red Dead Redemption világában

Rajongói remekmű: Így fest a magyar betyárélet a Red Dead Redemption világában

Nem ez az első eset, hogy ilyen kiváló munkával állnak elő rajongók, de be kell valljuk, a betyárkodás még sosem volt ilyen szórakoztató.

Sokak kedvencévé vált a Red Dead Redemption sorozat, és a második rész a nyitott világú játékok egyik abszolút legjobbjának mondható. Bár a western téma talán kevesebbeket fogott meg, de a pisztolyforgatás, az 1800-as évek vége, a végeláthatatlan préri egészen biztosan semmihez sem fogható hangulatot áraszt, pláne a Rockstar prezentálásában. Nem véletlen, hogy a GTA-ban megjelent roleplay (szerepjáték) begyűrűzött az RDR2-be is. Hazánkban ez a műfaj pedig különösen közkedvelt, de úgy tűnik nem csak a játékon belül ragadja meg egyesek fantáziáját. A Palóc Videótéka csapata - akiknek tavaly az 1956-os CoD filmes adaptációját köszönhetjük - egy újabb színvonalas alkotással rukkolt elő. Elkészítették ugyanis a Red Dead Redemption magyar verzióját. A betyár szimulátor gyakorlatilag egy az egyben visszaadja a játék légkörét, a kamerakezelés is ismerős lehet, megjelenik a Dead eye lassítás, és néhány küldetésbe is belekóstolhatunk, úgy mint a lótolvajlás vagy a bosszúállás.

Persze nem fukarkodtak a humorral a minőségi alkotásban, ettől függetlenül jó azt is látni, hogy csempésztek bele komolyabb vonalat is. Úgy, mint a főszereplő személye, hiszen Sisa Pista (1846-1910), aki valóban létezett, egy juhász, később nógrádi betyár, majd élete alkonyán vadőr volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!