2021 Worlds: Korea, Korea és háromszor is Korea

2021 Worlds: Korea, Korea és háromszor is Korea

Nem tudta átmenteni jó formáját a negyeddöntőkbe a Cloud9, így a Gen.G győzelmével eldőlt, hogy három LCK és egy LPL csapat várhatja a 2021-es League of Legends világbajnokság elődöntőit.

A MAD Lions elvérzése után az egész nyugati LoL világ egy emberként állt ki a Cloud9 mellett, azoban Perzkéknek semmi esélyük nem volt arra, hogy a Gen.G ellen labdába rúgjanak. Kegyetlen dolog kiemelni egy játékost, de nem lehet elmenni amellett, hogy Zven egyszerűen nem tudta odatenni magát fejben a tegnapi Bo5-ös szériában. Folyamatosan rossz döntéseket hozott, a tompa reflexeit Clid büntette meg, mielőtt a csapatharcok valójában elkezdődtek volna. Nagyot menetelt a C9, mégiscsak a Play-inből jutottak el a negyeddöntőbe egyedüli NA LCS klubként, de az LCK második kiemeltje túl nagy falatnak bizonyult számukra.

EDward Gaming vs Gen.G (10.30-án 14:00-tól)

Sokat vártak az elemzők a kínai régiótól, de a top 4-ig egyedüliként csak a bajnoknak, az EDG-nek sikerült eljutnia. Viper és Jiejie vezetésével óriási csatában gyűrték le az RNG ötösét, de a pihenésre nem sok idejük maradt, szombaton már a Gen.G ellen kell bizonyítaniuk. Az alsó ösvényen ott van a koreai együttesben az a Ruler, aki 2017-ben a Samsung Galaxyval megnyerte a Worldsöt, így második vb címére hajt a veterán, de még mindig csak 22 éves profi ADC.

T1 vs DAMWON KIA (10.31-én 14:00-tól)

Előrehozott döntőnek is beillik a két koreai gigász ütközete. A 2020-as világbajnok 9-0-val áll jelenleg az idei kiírásban, azonban Fakerék ellen mindent bele kell adniuk, ha szeretnének ismét finálét játszani. A T1 és a DK is könyörtelenül átgázolt ellenfelén a negyeddöntőkben, a csapatokban rejlő valódi potenciált még nem látta senki ezen a vb-n. A Khan-Canyon-ShowMaker vs Canna-Oner-Faker csatákat kötelező mindenkinek élőben néznie, aki szereti a "peak" League of Legendset.

Az elődöntő összes mérkőzését 13:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz a világbajnok?