Az Astralis végre megérkezett a Majorre, de nem ők a legjobb dán csapat

Az Astralis végre megérkezett a Majorre, de nem ők a legjobb dán csapat

Az Astralis szétkapta a GODSENTet, mint hülyegyerek a nápolyit, de elég lesz ez a túléléshez?

Már úton van a PGL Stockholm Major harmadik napja, de ha lemaradtál volna az eddigi eseményekről, akkor lehet hihetetlennek fog tűnni, hogy az Astralis 0-2-vel kezdett be a csoportkörben és két pálya alatt hat-hat kört tudtak csak nyerni olyan rettegett ellenfelekkel szemben, mint a Copenhagen Flames vagy az Entropiq. De a második napon már Bo3 meccsen javítani tudtak a torna egy gyengébb csapata ellen, és közben az is kiderült, hogy a Copenhagen Flames tényleg jó!

Az Astralis a TACO nevével fémjelzett GODSENT ellen játszott Bo3 meccset tegnap délután, a tét pedig a túlélés volt, míg a vesztest feltételezhetően egy magányos este és egy korareggel induló repülőgép várta. A dánok címvédőként érkeztek két év szünet után a Majorre, borzalmasan indítottak a versenyen, de Magisk és dupreeh elképesztő teljesítményével végre magukra találtak, és először - mint ahogyan a leírásban is fogalmaztam - szétkapták a brazilokat Nuke-on, mint hülyegyerek a nápolyit. Vertigo már egy fokkal szorosabb volt, de ez is inkább a pálya és latto egyéni játéka miatt volt, nem definiálta újra a GODSENT semmilyen formában a Vertigo-játékot.

Innentől egyszerűbb dolga lesz papíron az Astralisnak, de ha ez a fajta egyéni játék lesz mostantól az, amire támaszkodniuk kell, akkor még bőven okozhatnak fejfájást a szurkolóiknak és a Pick'Emezőknek. Magisk és dupreeh tegnapi játékát nem lehet eléggé dícsérni, de meglepő lenne, ha mostantól 1.3-1.6 közötti HLTV rating lenne tőlük a megszokott forma, szóval nagyon reménykedniük kell abban, hogy a GODSENT elleni mutatványuk meghozta Xyp9x és Lucky kedvét is a magasabb színvonalú játékhoz - eddig kevés ilyet láttunk tőlük Stockholmban.

A második játéknapon már továbbjutók és kiesők is voltak. A FaZe a Virtus.pro ellen játszott Bo3-ban, és karrigan remek formában volt ismét, nem is volt kérdéses, hogy a számukra kedvező Mirage-Ancient-Overpass vétó után ne nyernék meg a meccset - két pálya is elég volt nekik ehhez. A másik 2-0-ás meccsen dán derbi volt: a Copenhagen Flames mindenki meglepetésére megverte a Heroicot 2:1-re, és most már nem lehet elmenni a tény mellett, hogy a többek között V4-bajnok roeJ lehet a következő nagy sztárjátékos, mert egyszerűen bámulatos a játéka.

A kiesők között brazilokat találunk. Egyrészt a GODSENTet, akikről írtunk feljebb, másrészt a brazil 0-2-es rangadó vesztesét és a Pick'Emezők fele által 0-3-asnak választott Sharks búcsúztattuk a PGL Majoréről. A Sharks-paiN meccs minden volt, csak nem egyszerű, de végül Saffee brilliáns játékának köszönhetően túlélte a paiN a nevükkel kiválóan jellemezhető mérkőzést.

A PGL Stockholm Major 3. fordulójának eredményei

  • Spirit 16-3 TYLOO
  • BIG 16-9 Renegades
  • ENCE 16-11 MOUZ
  • Movistar Riders 12-16 Entropiq
  • FaZe 2-0 Virtus.pro
  • Heroic 1-2 Copenhagen Flames
  • Astralis 2-0 GODSENT
  • paiN 2-1 Sharks

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!