Bemutatták a Facebook új irányát, nevet váltott a cég

Bemutatták a Facebook új irányát, nevet váltott a cég

Nem most változtatnak nevet először Zuckerbergék, de a mostani a legjelentősebb.

Az utóbbi hónapokban nem éppen a legpozitívabb témákkal szerepelt a médiában a Facebook Inc. és Mark Zuckerbeg. A bírósági ügyeiktől volt hangos a sajtó heteken át és több eljárás még a mai napig is tart, melyeknek vége egyelőre megjósolhatatlan. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a vállalat új irányvonalat jelöljön ki magának.

A tegnapi, Connect névre keresztelt eseményen sokan felszólaltak, köztük Mark Zuckerberg is, aki bejelentette az ú nevet: Meta. A Facebook Inc. mostantól a Meta névre hallgat, ezt veszi át a közösségi platform és a cég nagyjából minden más ága is. 

A korábban felvásárolt VR technológiájuk, az Ocolus Quest termék család mostantól Meta Quest, az Ocolus App neve már Meta Quest App, a tőzsdén pedig ezúttal ne FB-t keressünk, hanem MVRS-t.

Nem ez a cég első névváltása, 2005-ben az eredeti Thefacebook névből elhagyták a "The" előtagot, de az akkor még sem volt annyira nagymértékű, mint a mostani váltás. A cég szeretné magáról lekaparni azt a tévhitet, hogy egy mezei közösségi platformból állnak és semmi többől, ehhez pedig most elengedhetetlennek vélték az új arculatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: REUTERS/Dado Ruvic

Kövess Minket!



Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.