T1: „A Solo Queue pingen kívül, nem igazán lehet kifogása a nyugati csapatoknak”

T1: „A Solo Queue pingen kívül, nem igazán lehet kifogása a nyugati csapatoknak”

Mi is ott voltunk a 2021-es Worlds T1 vs DWG elődöntőjét követő sajtótájékoztatón.

Szombaton egy történelmi összecsapáson, végül 3-2-re alulmaradt a T1 a DAMWON KIA csapatával szemben, a koreai titánok harcában, az idei LoL világbajnokság első elődöntőjében. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a játékosok értékelték saját teljesítményüket, meséltek a különleges hősválasztásokról és szóba került az is, hogy miért gyengébbek a nyugati csapatok minden évben.

Hol csúszott el a széria?

Stardust (edző): "Az apró dolgokon csúszott el igazából."

Hogyan értékelnéd a világbajnokságon nyújtott teljesítményedet?

Keria: "Mikor ránéztem az ágrajzra, láttam, hogy jó esélyünk van egészen az elődöntőig menni. Tavaly a negyeddöntőben csúnyán kikaptunk a DAMWONtól, de azóta sokat fejlődtünk."

Faker: "Számítottam arra, hogy a mai nap nagyon nehéz lesz, de ma a csapattársaim még a megszokottnál is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak és sajnálom, hogy az utolsó meccs közepén elvesztettem a koncentrációmat. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de bízom benne, hogy valami jó fog történni a jövőben."

Oner: "Mindig is úgy véltem, hogy Canyon a legjobb játékos, és az elődöntőben, főleg az első meccsen nagyon ideges voltam, Canyon pedig élete formájában volt, de aztán a második meccstől kezdve magamra találtam, szóval mondhatjuk, hogy nagyjából elégedett vagyok a teljesítményemmel."

Gumayusi: "Szerintem csak olyan 60%-át tudtam megmutatni a DK ellen a valódi képességeimnek, de úgy érzem, sokat fejlődtem a tavaszi szezon óta."

Ez volt az első világbajnokságod, mi az, amit magaddal viszel innen?

Oner: "Nagyon sokat kaptam és tanultam itt, de a legfontosabb a tapasztalat, amivel távozom."

Emberfeletti teljesítményt nyújtottál ma Zileannal. Mennyire használható a karakter a mostani metában?

Keria: "Nem hiszem, hogy Zilean különösebben játszható lenne, vagy hogy csapatot lehetne építeni köré, ez a pick arra való, hogy válaszolj az ellenfeled hősválasztásaira, főleg ha a saját csapatodban hypercarry hősök vannak."

Mi motivál még ennyi idő után is?

Faker: "Úgy vélem, nagyon fontos, hogy folyamatosan azt keresd, hol és hogyan tudsz jobbá válni. A T1-nél kiváló csapat és háttérstáb van, így állandóan erre tudok koncentrálni."

Mit tanultál ebből a világbajnokságból és mik a terveid ezután?

Gumayusi: "Minőségi időt töltöttem a csapattársaimmal és nagyon jó meccseket játszottam. A jövőt tekintve, a célom, hogy legyőzzem a DK-t a színpadon és mindent meg fogok tenni ezért."

Régen te voltál a csapat újonca, most te vezeted az újoncokat. Mesélnél egy kicsit arról, hogyan változott meg a gondolkodásod?

Faker: "Mivel én vagyok a legöregebb a csapatban, úgy érzem, nagy felelősségem van abban, hogy mindig példamutatóan viselkedjek és jól teljesítsek. Ugyanakkor úgy érzem, hogy van egy kis generációs különbség köztem és a többiek között."

A cikk itt még nem ért véget, még több T1-ért irány a következő oldal!

Mit üzennél a korábbi edzőnek kkOmának, akivel annyi évet dolgoztál együtt?

Faker: "Egész évben kikaptam tőle, szóval most már nagyon érik a visszavágás, remélem, hogy a következő összecsapásunkon le tudom őt győzni."

Nagyon sok nyugati játékos és edző hangoztatja, hogy ahogy a mostani LoL e-sport rendszer felépül, az hátrányos a nyugati csapatokra nézve. Szerintetek is így van, vagy csak simán jobban kéne játszaniuk?

Stardust & Moment: "A Solo Queue pingen kívül, nem igazán lehet semmilyen kifogása a nyugati csapatoknak. Ha például a G2 reklamálna a struktúra miatt, miután olyan sok nemzetközi sikert elértek, megérteném, de nem erről van szó, szóval inkább saját magukban kéne keresni a hibát. Ha többet figyelnének a saját és az ellenfelük játékára, sikeresebbek lennének."

Milyen a kapcsolatod kkOmával, aki most már 5. Worlds címére hajt, és annak ellenére, hogy ma legyőzött, szurkolni fogsz neki a döntőben?

Faker: "Mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk a saját dolgainkkal, szóval nem sokat beszéltünk monstanában, de a legjobbakat kívánom neki. Nyilván örülni fogok neki, ha ismét vb-t nyer, de nem igazán érdekel már a döntő, szóval teljesen mindegy, ki nyer."

Hogy érzed, a nemzetközi tapasztalat hiánya rontotta az esélyeidet Canyon ellen?

Oner: "Egyetértek abban, hogy (nemzetközi szinten) még tapasztalatlan vagyok, de úgy érzem, nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakban és hamarosan visszavághatok."

Mivel fogod az elkövetkező időszakot tölteni és hogyan térsz vissza 2022-ben?

Faker: "Az elmúlt időszakban nekiálltam edzeni, szóval azt tervezem folytatni, hogy egészséges maradjak és várom a jövő év kihívásait."

Faker után, neked van a második legtöbb nemzetközi tapasztalatod a T1-ben. Milyen érzés volt a többiekkel játszani és mennyit tanultál Fakertől?

Keria"Faker, nemcsak ahogy játszik, hanem ahogy a játékon kívül is viselkedik kimagaslóan példamutató, szóval próbálok tanulni tőle. A vb-n mindent beleadtunk mindannyian és nagyon sokat tanultunk a meccsekből."

Hogyan sikerült és mennyire volt nehéz az újoncokat felkészíteni erre a pillanatra?

Stardust: "Tudom, hogy sokan feltételezik, hogy a fiatal játékosok tapasztalatlansága nagy kihívás, de azok, akik először játszanak ilyen környezetben, hajlamosak vakmerőek lenni és jobban játszani, mint a tapasztalt játékosok. Akadályok nem voltak, mert minden játékos úgy állt hozzá, hogy fejlődni akar, így pedig képesek voltunk meccsről-meccsre javulni. Én is voltam profi játékos, és tudom, hogy itt mindig csak a következő meccsre koncentrál mindenki."

A mai nap az EDG és a Gen.G összecsapásával folytatódik a Worlds, a meccseket 12:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted Faker visszavonul idén?