Több aspektusát is javítja a FIFA 22-nek az első patch

Több aspektusát is javítja a FIFA 22-nek az első patch

Még egy hete sem jelent meg az új játék, de már jó néhány részét komolyabban módosítja az EA Sports az első frissítéssel.

Nem sokat várt a kiadó, már az első héten kiadja a FIFA 22 első patchét, melyben a játék fontos részeit igyekeznek finomítani és a közösség számára is megfelelően módosítani. Az első komolyabb updateben nagyobb figyelmet kaptak a kapusok, a szabadrúgások, a bírók, bizonyos mozgások, és természetesen a bugok kijavítása.

A hálóőrök kiemelkedően teljesítenek a megjelenést követően, és ezzel - leginkább - az Ultimate Team játékosoknak törtek sok borsot az orra alá. Éppen ezért az EA SPORTS arra törekedett, hogy csökkentse a kapusok hatékonyságát. Különösen a tizenhatoson belülről leadott lövéseket érinti ez a frissítés, és a fejlesztők szerint a változás hatással lesz az összesre, amely a kaputól 11,27 méteren belül történik. Annak érdekében, hogy enyhítsék ezeket a nerfeket, a hálóőrök kapnak néhány új in-game animációt is.

A játékvezetőket is kicsit felturbozzák, és így a mesterséges intelligencia a nagyobb és keményebb ütközéseket, illetve a kapus és egy mezőnyjátékos interakcióját többször fújja majd le. Viszont kevesebbszer állítja meg a játékot a megfelelő időben alkalmazott becsúszásokat követően, de a legnagyobb változás egyértelműen az lesz, hogy nem sípol majd soft - vagyis enyhe - kontaktoknál.

A szabadrúgások esetében, mivel sok esetben bosszúságot okozott a játékosoknak, az EA Sports fogta magát és bővítették azt a területet, ahová el lehet helyezni az irányzékot, ezáltal pontosabban és kényelmesebben lehet elvégezni ezeket a pontrúgásokat.

És még néhány az apróbb, de fontosabb módosításokból:

  • Bizonyos helyzetekben a védekező csapat játékosai egy időre abbahagyták a mozgást, miután az ellenfél egy ívelt labdával ugratta ki a támadóját (Lobbed Through PasS).
  • Időnként a Fake Shot egy passzt eredményezett a lövőcsel helyett.
  • Ritka esetekben a futballisták akaratlanul is rosszul érhettek a labdába.
  • Amikor a kapust manuálisan hozta ki valaki a tizenhatoson kívülre, a kapus helytelenül megpróbált védeni a kezével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: swiftheadline.com

Kövess Minket!