Hatalmas botrány készülőben - Kiszivárgott Twitch adatok és jelszavak

Hatalmas botrány készülőben - Kiszivárgott Twitch adatok és jelszavak

Ha kiszivárgott adatok fedik a valóságot, akkor hatalmas botrány elé néz a Twitch.

Ma reggel a 4chan oldalán megjelent egy link, amin keresztül egy 125 gigás csomagot lehetett elérni. A leírás alapján a csomagban információ van, mégpedig rengeteg információ a Twitch felhasználókról, a platform forráskódjáról és előkerül némi pénzügyi infó is a streamerek bevételeiről is. A bejegyzés alatt pedig a következő üzenetet olvashattuk:

"Itt az ideje, hogy nagyobb legyen a verseny az online video stream oldalak között."

A történteket persze a Twitch még hivatalosaan nem erősített meg, azonban már sokan beszélnek erről tényként a Twitter felületén is.

"Szivárgás történt a Twitch oldalán. Az egész weboldal információ tartalma kikerült. A forráskód minden platformra, egy még meg sem jelent steam versenytárs terve és persze a kódolt személyes adatok is."

Az első dolog, amit érdemes megtennetek, hogy változtassatok jelszót, sőt akár azon is elgondolkodhattok, hogy a kétfaktoros azonosítást is beállítjátok. Ezt az alábbi módon tehetitek meg.

  • Lépjetek be a Twitch Settings (beállítások) fülre
  • Ott Security and Privacy (Biztonsági beállítások)
  • Nézzétek meg, hogy a Kétfaktoros Azonosítás engedélyezve van-e, ha nincs, akkor pipájátok be. 

Persze a fenti dolgokhoz kell a telefon, de így sokkal nagyobb biztonságban lesz a fiókot, azt sokkal nehezebben tudják csak feltörni.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ki a névtelen hekkerünk, aki nyilvánosságra hozta az adatokat, de az tuti, hogy a következő napokban még hallunk majd arról, hogy mi is történt. Vélhetően, ahogy az olvasók és az elemzők haladnak majd az adatsorban a következő napokban még érdekes adatokról hullhat le a lepel, amit persze nálunk figyelemmel kísérhettek majd.

Addig is irány a Twitch és változtassatok jelszót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!