A Magyar E-sport Válogatott képviseli hazánkat a V4FSF CS:GO bajnokságán

A Magyar E-sport Válogatott képviseli hazánkat a V4FSF CS:GO bajnokságán

Ismerjétek meg a Magyar E-sport Válogatott felállását.

Az eddigi legnagyobb, leghosszabb, legtöbb csapatot felvonultató V4 Future Sports Festivalt tartják meg idén, ahol ezúttal is a CS:GO kapta a főszerepet. A világ talán legnépszerűbb FPS e-sport játékának V4FSF bajnoksága már hónapok óta dübörög, az online selejtezők és az International Online Cup véget is értek, most már a budapesti offline döntőre készülnek a csapatok, többek között a Magyarországot képviselő Magyar E-sport Válogatott is.

A csapat

A szemfüleseknek már feltűnhetett, hogy közel azonos felállás szerepelt pár hete az IeSF CS:GO VB mérkőzésein is. Minimálisan változott a keret,  Hegedűs "gubi" Gábor kikerült a cserejátékosok közül, az ő helyét Török "msN" Norbert vette át. A kezdő ötösben azonban azok a játékosok szerepelnek majd, akik már hosszú évek óta együtt játszanak. Mindegy, hogy éppen baráti mixekről, a Salamanderről vagy éppen a Budapest Five-ról van szó, fleav, kory, coolio, bodito és Aaron hosszú évek óta a magyar Counter-Strike alappillérei.

Ráadásul az utóbbi években nem csak azt bizonyították, hogy Magyarországon biztos helyük van a legjobb csapatokban, de nemzetközi vizeken is rendre megállták a helyüket. Már a Salamander színekben is az európai másodosztály ellen játszottak, például tavaly tavasszal a FLASHPOINT első szezonjánek selejtezőiben, ahol olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint az Endpoint vagy a Movistar Riders.

A Salamander akkori felállása:

  • Aaron
  • bodito
  • kory
  • torzsi
  • coolio

A legnagyobb eredményeket mégis BP5 színekben szerezték. Magyarországon szinte hiba nélkül nyerték meg a K&H MNEB 2. és a TMP CS:GO Masters első szezonját, a nemzetközi mezőnyben pedig számos szép EDC, ESEA Advanced és Relegation győzelemmel gazdagodtak, az olyan versenyeken pedig mint a Khamsa International Tournament vagy a Y-Games PRO Series, rendre az élmezőnyben végeztek.

Talán az eddigi legnagyobb megmérettetésük előtt állnak most, a 2021-es V4 Future Sports Festival színpadán kell majd bizonyítaniuk, offline, LAN kereteket között, ráadásul olyan csapatok ellen, mint az NDE AGO, a SINNERS vagy az ONYX. A Magyar E-sport Szövetség, vagyis a HUNESZ által delegált csapat pedig mindent megtesz a siker érdekében. 

A stabil kezdő keret egy dolog, mellettük rendkívül fontos szerepet töltenek be a Honvéd (LLH) és a Békéscsabai E-sport Egyesület (BEE) játékosai, Török "msN" Norbert és Hegedüs "SHIFTZZZ" Armand is. A két rendkívül fiatal játékos csereként szerepel a felállásban, mi pedig tűkön ülve várjuk, hogy őket is játszani láthassuk. Fiatalos erejükkel és persze tehetséges játékukkal bármelyik meccsen sorsdöntő szerepük lehet.

A csapat mögött persze a profi háttérstáb munkája is létfontosságú, őket a Magyar E-sport Válogatott szövetségi kapitánya, Bakó Lejla irányítja. Neki fontos szerepe volt már a Budapest Five utóbbi években elért sikereiben is, évek óta a hazai e-sport minél magasabb szintre emeléséért dolgozik és hasonló a cél most a MEV felállásával is.

A három magyar csapat, a BP5, az LLH és a BEE, közös erejével állított válogatott első célja, hogy az offline csoportkörben diadalmaskodjanak. Hosszú hetek óta, ütemterv szerint halad a csapat felkészülése, úgy a szerveren, ahogy a szerveren kívüli csapatmunka tükrében is. Amennyiben a négy fős csoport két legjobbja közé tudnak jutni, úgy a versenyt majd a négy világsztár meghívott ellen folytathatják.

A kezdő játékosok

Fercsák "coolio" András

Kor: 21

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 4 év profi szinten

Szerep: Rifler (support) / irányító

Legnagyobb eredmények: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 1. és 2. szezon - 1. hely, TippmixPro CS:GO Masters - 1. hely és GameBuddy Challenge Cup - 1. hely

Fodor "fleav" Levente

Kor: 21

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 5 év profi szinten

Szerep: Hibrid Rifler és AWP-s

Legnagyobb eredmények: TippmixPro CS:GO Masters - 1. hely, GameBuddy Challenge Cup - 1. hely és ESL Benelux Championship Summer 2020 - 1. hely

Szedlár "kory" Kornél

Kor: 23

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 3 év profi szinten

Szerep: Rifler (entry fragger)

Legnagyobb eredmények: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2. szezon - 1. hely, TippmixPro CS:GO Masters - 1. hely, GameBuddy Challenge Cup - 1. hely és ESL Premiership: Autumn 2021 - 1. hely

Homoki "Aaron" Áron

Kor: 22

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 2 év profi szinten

Szerep: Rifler (entry fragger) / irányító

Legnagyobb eredmények: Liga de Videojuegos Profesional - La Copa 2020 - 3-4. hely és Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 1. szezon

Boda "bodito" Patrik

Kor: 23

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 7 év profi szinten

Szerep: Rifler

Legnagyobb eredmények: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 1. és 2. szezon - 1. hely és Y-Games PRO Series - 2. hely

Málovics "gabesson" Gábor

Kor: 31

Nemzetiség: Magyar

Tapasztalat: 6 év profi szinten játékosként és 2 év profi szinten edzőként

Szerep: Edző

Legnagyobb eredmények: ESL SEC 2. szezon - 1. hely (játékosként) és GameBuddy Challenge Cup - 1. hely (edzőként)

Frissítés

A cikk publikálása óta megtörtént az első csoportkör összesorsolása is. A HUNESZ által delegált Magyar E-sport Válogatott a Wisla Krakow, a Fiend és az Enterprise ellenfele lesz a B csoportban, a cél pedig változatlan, a legjobb kettő között szeretnék zárni a csoportot.

 A 2021-es V4FSF offline döntőjének első csoportjai

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!