2021 Worlds: Legjobb farmolók, KDA játékosok és toronydöntő csapatok

2021 Worlds: Legjobb farmolók, KDA játékosok és toronydöntő csapatok

Már csak kettőt kell aludni a 2021-es Worlds döntőjéig, addig azonban itt van néhány érdekes statisztika, amikkel ráhangolódhattok a fináléra.

Az EDward Gaming és a DAMWON KIA játékosai hamarosan bebizonyíthatják az izlandi színpadon, hogy náluk jobban senki sem érdemli meg a 2021-es League of Legends világbajnokság első helyezését. A LoL vb-k történetében először rendeznek olyan finálét, amelyben az LPL (Kína) és az LCK (Dél-Korea) ligák bajnokcsapatai mérik össze erejüket. Egy ilyen pikáns összecsapást vétek lenne kihagyni, mindenképpen üljetek le a képernyők elé szombaton 12:30-tól, ugyanis az utolsó Bo5-ös szériát az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Legtöbbet választott hős - Miss Fortune (80), legtöbbet tiltott hős - Irelia (70)

Az idei Worlds metáját alapjaiban hat hős határozza meg. Ezeket a karaktereket 75%-ban vagy afelett tiltottak és választottak a Play-in szakasz első meccsétől kezdve. A legnépszerűbb Lee Sin, akit 97,4%-ban pickeltek vagy bannoltak, tulajdonképpen alig volt egy-egy mérkőzés, amikor a dzsungelest ne vették volna elő a csapatok. Miss Fortune-re "csak" 18 bant használtak el, a többi esetben inkább pickelték, annak ellenére, hogy összességében "csak" 47,5%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. Irelia pont a másik véglet, 70-szer tiltották, csak 18 alkalommal választották a flexibilis hőst, akinek győzelmi aránya 38,9%-kal kifejezetten gyengének számít.

Legjobb KDA - Light (10,11)

Az LNG Esports lövésze kifejezetten erős Worldsöt tudhat maga mögött, hiába nem sikerült a "D" csoportból kiharcolnia az egyenes kieséses szakaszba jutást. A kínai idézőt ShowMaker (8,35-ös KDA) és Keria (7,53-as KDA) követi. A másik döntős csapatból Scout rendelkezik a legjobb kill-death-assist mutatóval, az EDG koreai midese 16 meccsen 5,19-es KDA-t tud felmutatni.

Legjobb farmoló - Gumayusi (10,2 CS/M)

A T1 lövésze abszolút a legjobbjai közé tartozik a posztján, Keria oldalán őrületes dolgokat mutatott be egészen addig, amíg a címvédő nem ejtette ki csapatát az elődöntőben. A fiatal tehetség egyedüliként az egész mezőnyben képes arra, hogy 10 cs/m feletti mutatóval rendelkezzen, a második helyen Doggo szerepel 9,97-es statisztikával.

Legtöbb első torony - Fnatic (83,3%) és DWG KIA (78,6%)

Bár csak hat meccset játszott a FNC, de öt alkalommal náluk landolt az első ledöntött toronyból származó extra arany. A második helyen a döntő egyik szerepelőjét, a DWG KIA-t találjátok, akik abszolút dominálták a csoportköröket és eddig a rájátszást is.

Legtöbb első gyilkosság - T1 (71,4%)

Oner és Keria vezetésével egyedüliként tudta 70% fölé tornázni a "first blood" mutatóját a T1, a második helyen 64,4%-kal a DWG KIA végzett.

Legrövidebb meccsek - PEACE (27 perc 10 másodperc)

Vizicsacsiék közel egy perccel gyorsabb átlagidővel rendelkeznek, mint a RED Kalunga, ezzel elmondhajták magukról, hogy náluk sietősebben senki sem játszott az Idézők szurdokában ezen a világbajnokságon.

Leghosszabb meccsek - FNC (37 perc 41 másodperc)

Hiába játszott a Fnatic Upset helyett Beannel, megpróbálták addig elhúzni a mérkőzéseket, ameddig csak bírták. Az 1-5-ös mutató végül nem mutatja meg igazán, hogy milyen potenciál rejtőzött a csapatban, de egy ilyen szerencsétlenül alakult, kényszerű játékoscsere után ennél sajnos nem volt bennük több.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted hányszor bannolnak Lee Sint a döntőben?