Amerikában már kamionnyi mennyiségű VGA-t lopnak

Amerikában már kamionnyi mennyiségű VGA-t lopnak

Megforgatják kicsit a videokártyákat és volt-nincs.

Érdekes belegondolni néha abba, hogy mi lenne a fizetőeszköz egy képzeletbeli világégés után. A különböző játékokban sok példát láttunk már ilyenre, a Falloutban kupakokkal, a Metro játékokban lőszerrel fizethetünk, stb. A koronavírus világméretűvé dagadásakor pedig valamiért a WC papír számított sokak szemében értéknek, most pedig, a chip hiány kellős közepén, az elektronikai eszközök, köztük a videokártyák töltenek be hasonló szerepet.

Van, aki most úgy is gondolta, hogy utántölti a készleteit, kerül amibe kerül. Viccet félretéve, az EVGA arról számolt be a saját fórumán, hogy egy héttel ezelőtt, máig ismeretlen elkövetőek elloptak egy teljes kamionnyi EVGA RTX 30XX szériás videokártyát. Ez persze súlyos bűncselekmény, sőt, az amerikai jogszabályok értelmében az is, ha valaki lopott terméket birtokol, továbbad.

Sok részletet persze nem közöltek. Nem tudjuk az ellopot kártyák pontos típusait, sem a mennyiségüket, de mivel egy teljes kamionnyi árú tűnt el, valószínűleg nem egy-két darabról beszélünk.

A sztori igazán érdekes része, hogy a termékmenedzser elmondása alapján a tolvajok A-ból B pontba történő fuvarozás közben lopták el a termékeket, mozgó járműről, ami már-már akciófilmbe illő és forgatókönyvért kiállt.

A cég persze pontosan tudja az ellopott kártyák azonosítóit, így aki esetleg lopott kártyát vesz, az ne is reménykedjen a szokásos garanciában, aki pedig fél a kártyája eredetétől, annak felhívták a figyelmét, hogy a honalpukon ellenőrizhetik azt. Sokkal valószínűbb azonban, hogy a tolvajok nem eladásra szánják majd a kártyákat, hanem kriptobányászatra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!