A szezon stílusos befejezése, ranked tippek a végjátékra!

A szezon stílusos befejezése, ranked tippek a végjátékra!

Másfél hét van még hátra az álomdivízió eléréséhez. Bele kell adnunk mindent, hogy sikerülhessen!

Minden évben eljön az a pillanat, amikor hirtelen ráeszmélünk, hogy lassan vége a szezonnak, de még nem értük el a kívánt divíziónkat. Persze akadnak olyanok is, akiket ez nem igazán foglalkoztat, de a játékosok zöme ilyenkor stresszes hetek elé néz. Teljes koncentrációval püfölik a játékot, és igyekeznek a világbajnokságról ellesett trükkökkel, taktikákkal minél hatékonyabbá válni a jól megérdemelt rank eléréséhez. Sajnos a mérleg nyelve nem csak egyoldalú, és ugyanúgy számolnunk kell a jól ismert “feeder”, “afk”, “ troll” csapattársakkal is, akik megakadályoznak minket az előrehaladásban. A kompenzáció érdekében, összegyűjtöttünk nektek három tanácsot, amivel maximalizálhatjátok a győzelmi arányotokat ezeken a fontos meccseken. Kezdjük is el!

Szűkítsd a játszott hőseid listáját

Sok játékost hallottunk már hencegni a játékról való ismeretei, és képességei okán, hiszen szinte minden hőshöz ért, és ezeket előszeretettel váltogatja is meccsenként. Vajon ez tényleg egy isteni áldás vagy inkább visszahúzó erő? Érdemes-e sok hőst begyakarolni? A válasz igen is, meg kicsit nem is. Az tény és való, hogy a hősök ismerete kulcsfontosságú a játékban. Ismernünk kell saját és ellenfeleink korlátait is, illetve a csapattársakét, hogy sikeressé váljunk. Ez nem jelenti azt, hogy az ismert hősöket mind használnunk is kell, inkább az ellenkezőjét. Válasszunk ki egy fő ösvényt, és egy második mellékest, ahol szintén magabiztosan boldogulunk. Ha ez megtörtént, ösvényenként legyen 3-3 olyan hősünk, amiknek ismerjük minden csínyját bínyját, és rugalmasan választhatóak a különböző csapatokba. Például fő ösvény a dzsungel, és ide kiválasztjuk Kha’Zix-ot, Elise-t, és Graves-t. Fontos, hogy a három választásunk különböző stílusjegyeket tartalmazzon, így minden szituációban képesek leszünk az aktuális csapatba beilleszkedni. A miértje annak, hogy csak ebből a szűk hármasból válogatunk, az egyik legnagyobb segítségünk alkalmazásának a bekapcsolása. Ez nem más, mint a “muscle memory”, vagyis az izom memória. Akik játszanak  FPS játékokkal, azoknak valószínűleg nem újdonság ez a kifejezés. Ennek lényege, hogy az izom megtanulja a sokat végrehajtott mozgásformákat, ezzel automatizálva reflexszerűen mozdulatokat. Játék közben így sokkal magabiztosabban tudunk érvényesülni, vagy életmentő lehet az ösztönös cselekvés, ha esetleg lankadna a figyelmünk.

Mérlegeld a páros meccseket

Természetesen barátainkal, főleg csapatban, sokkal nagyobb buli, és élvezet játszani, mint ismeretlenekkel, akikkel sokszor még a közös nyelvet sem beszélitek. Mégis, ha előre szeretnénk haladni ebben az időszakban, fontos számunkra a győzelem, lehet megéri az áldozatot. Az a helyzet, hogy páros csatlakozás megdobja az MMR-ét a Duo-nak, így kompenzálva azok előnyét az ellenféllel szemben. Vagyis magasabb MMR ponttal rendelkező ellenfeleket fogunk kapni a játékra, és alacsonyabbat a csapatba. Ezek után felmerül a kérdés, hogy vagytok-e olyan jók a barátoddal, hogy megérje erősebb ellenfelek ellen játszanotok, és esetlegesen a hátatokon cipelni a saját csapatotokat a győzelemért.

Lépj ki hősválasztásnál, ha szükséges!

A Riot természetesen bünteti a kilépést, a gyorsabb meccskeresések, és zavartalan játékmenet érdekében. Nyilván nem egyszer, sőt sajnos talán napi többször is előfordul, hogy a hősválasztási fázisnál világossá válik számunkra, hogy leendő csapattársaink nem alkalmasak a győzelemre. Lehet baromi toxikusak, lehúzzák a csapatot, trollkodnak, vagy csak Yasuo támogatót választanak, mert az olyan marha vicces. Ilyen esetben, nem szabad sajnálni azt az aprócska LP veszteséget, mert gyakorlatilag nem számít semmit. Tudom, tudom, most hirtelen kell sok LP, hogy magasabb ligába jussunk így szezon végére, mégis az MMR lesz hosszútávon a mérvadó. Ha kilépünk ezekből a hősválasztásokból, időt spórolunk, mentálisan stabilak maradunk, és nem veszítjük el a “flow” érzést. Hiába veszítünk LP-t, ha az MMR magasabb szinten van, mint az aktuális ligánk, a győzelmek és vereségek kompenzálják majd azt pontokkal. Ha a sok kilépés miatt visszaesel, de az MMR-ed marad, akkor a következő győzelmeknél több pontot ír majd jóvá a játék.
Mindenkinek sok sikert kívánok a szezon végéhez, élvezzétek ki amíg tart, kövessétek a VB-t, és játszatok sokat! Minden csak akaraterő, és gyakorlás kérdése, bármire képesek vagytok, amivel eleget foglalkoztok! Hajrá!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.