AMD processzorokat is használhatnak a kriptovaluta-bányászok?

AMD processzorokat is használhatnak a kriptovaluta-bányászok?

Egy új kriptovalutát ugyanis egyszerűbb lehet AMD processzorral bányászni.

Manapság ha nem is lehetetlen, de rendkívül nehéz barátságos áron beszerezni a legjobb videokártyákat, a probléma pedig többrétű: nemcsak a gyártáshoz szükséges chipek készlethiánya van jelen immáron hosszú ideje, de a kereslet is megnövekedett az utóbbi időben. Úgy néz ki, hogy az AMD processzorokra is igaz lesz lassan a nehezen beszerezhetőség, ugyanis egy nemrég megjelent, új kriptovalutáról, a Raptoreumról kiderült, hogy AMD processzorral bányászni jóval hatékonyabb.

Egészen pontosan az AMD Ryzen 9 3000 és 5000 szériájú CPU-król van szó, ezekről állítja a Videocardz oldala, hogy a Raptoreum bányászatát a 64 MB-os L3 cache kezeli a legjobban. Jelenleg a legjobb gaming processzor, ami kapható, a Ryzen 9 5900X, és bár még nincs ilyesmi probléma, ez könnyen változhat a megnövekedett kereslet miatt, ami akár a CPU árát is feljebb tornászhatja. Összességében még rosszabb a helyzet akkor, ha hozzátesszük, hogy a következő évben várható Zen 4 Ryzen 6000 eszközök még jobban érintettek lehetnek, ezekről ugyanis az a pletyka járja, hogy 192 MB-os L3 cache-sel lesznek felszerelve.

Jelen pillanatban sem az AMD, sem pedig az Intel terveiben nem szerepel, hogy bármilyen módon korlátozza eszközeik teljesítményét, ha az bányászatra van használva. Az Nvidia próbálkozott korábban hardveres megoldással élni az RTX 3060 kártyák kapcsán, azonban ezt a védelmét is hamar meg tudták kerülni a leleményesek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!