Drágák a videókártyák? A leggyorsabb SSD-knek a nyomába sem érnek!

Drágák a videókártyák? A leggyorsabb SSD-knek a nyomába sem érnek!

Szenzációsan sebesen dolgozzák fel az adatokat, de az árukból akár egy remek autót is lehet vásárolni.

Az Other World Computing egy amerikai számítógépes hardvercég és a Mac-frissítések és kiegészítők online áruháza, de most azt állítják, hogy nemcsak a világ leggyorsabb, hanem a legnagyobb kapacitású PCIe SSD-it is létrehozták. Természetesen be is mutatták ezeket a "szörnyeteget".

Az OWC Accelsior 8M2 névre keresztelt konstrukciónak az az érdekessége, hogy a hőelvezetésre összpontosít, így képes kihasználni a legújabb PCIe Gen 4 eszközök által biztosított teljes sávszélességet. Ez állítólag akár 26 000 MB/s sebességet is biztosíthat, ami körülbelül 4-szer gyorsabb, mint amivel általánosságban találkozhat egy felhasználó a piacon, hiszen még az egyik legjobb, a Corsair új PCIe 4.0 SSD-jét is bőven lepipálja.

Ez nagyon gyors ugyebár, de ezek a meghajtók valószínűleg nem a nagyközönség számára készültek, és nem csak a teljesítményük miatt, hanem mert az árcédulájuk is durva. A belső memóriával rendelkező modellek 2TB-os kapacitással már 1299 dollártól (413 ezer Ft) kaphatóak, de a gyártó szerint lehet kérni a 64 TB-os kiszerelést is, és ezért "csupán" 12.999 dollárt (több, mint 4 millió 100 ezer Ft) kell leszurkolni. Összehasonlításként manapság egy RTX 309-es videókártyáért akár 1.5 millió Forintot is elkérhetnek, de ez mondhatni aprópénznek számít a félelmetes SSD mellett. Bár egyelőre ezt egy átlagos felhasználó biztosan nem fogja kihasználni, míg egy VGA sokkal látványosabban javíthatja a játékélményt, nem mintha mindenki kivágná zsebből a milliókat, hogy a legkirályabb videókártya hajtsa a gépét. Elképesztő, de nagyon kezdenek elszállni a hardver árak, és ki tudja még mire számíthatunk a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!