A FIFA 22 játékosai azzal vádolják az EA-t, hogy „tönkretették” a League SBC-ket

A rajongók eléggé csalódottak a jutalmat illetően. Tényleg ennyire szomorú a helyzet?

A League SBC-k az elmúlt években az Ultimate Team alappillérei voltak, és a játékosok alig várták, hogy milyenek lesznek a FIFA 22-ben. Az elmúlt néhány évben a liga SBC-k minősége visszaesett, és a játékosok úgy érzik, hogy teljes egészében „tönkretették” őket a FIFA 22-ben. Alapvetően ezek az SBC-k kisebb kihívásokból álló gyűjtemények voltak, amelyek egy adott ország topligájához kapcsolódnak. Ilyenkor persze elsősorban a Premier League-re vagy a La Ligára kell gondolni, esetleg néhány kevésbé erős bajnokságra, mint az MLS vagy az Eredivisie. Az EA pedig egyéni kihívásokra osztotta a Liga SBC-ket, és arra akarta ösztönözni a játékosokat, hogy rakjanak össze egy teljes csapatot a liga minden csapatából. Minden SBC-hez egy kisebb csomag járt, illetve egy egyedi speciális kártya mindegyik befejezését követően.

A Ligue 1, az Eredivisie és az MLS Liga SBC-je 2021. november 12-én, csütörtökön landolt a játékban, de a fogadtatása abszolút nem volt pozitív.

A szokásos 12-20 teljesítendő SBC helyett mindössze négy-négy jelenik meg. Mindegyik - az előző évekhez képest - viszonlyag karcsú jutalmat kínál, és ami a legfelháborítóbb a rajongók szerint, hogy nincsenek különleges kártyák. A játékosok Redditen fejezték ki csalódottságukat és sorra jöttek a kommentek a posztokhoz:

„Idén sikerült még jobban rontani a helyzeten.”

„Hogy lehet az, hogy évről-évre visszafejlődik a játék?”

Más rajongók inkább sürgetik az EA-t, hogy rakják vissza a korábbi években látott különleges kártya jutalmakat.

„Ez valóban szégyen. Néhány kedvenc játékosom valaha liga SBC játékos volt, mint például Quincy Promes és Lacazette. Igazából ez egy jó móka volt, amire már előre felkészültem.”

A liga SBC-k bevezetését egyébként a piac fellendítésére is felhasználták. A kisebb klubokból származó játékosok árai megugrottak, mert fontosak voltak a csapatspecifikus SBC-k számára. Tekintettel arra, hogy a piac idén kevésbé pörög, a játékosok ezen kártyák vásárlására való ösztönzése segíthetett volna a játékon belüli gazdaság beindításában, de sajnos nem ez történt. Egyelőre most ki kell várni, hogy az EA mit reagál ezekre a kritikákra. Szerencsére még csak az első köteg liga SBC-t adták ki, és a Premier League, Bundesliga, meg a további topligák még hátra vannak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!