V4FSF: Újabb két csapat esett ki ma, holnap már az elődöntők jönnek

V4FSF: Újabb két csapat esett ki ma, holnap már az elődöntők jönnek

Szerinted mely két csapat juthat holnap tovább a vasárnapi döntőbe?

Mitől igazán profi egy profi CS:GO csapat vagy játékos? Mi az, ami megkülönbözteti a másodosztályban ragadt alakulatokat a HLTV élmezőnyétől? Hiszen az elhivatottság, a tehetség, a kemény munka, a folyamatos gyakorlás, a háttértámogatás ott van már az alsóbb kategóriákban is. Nem is biztos, hogy egyetlen szóban összefoglalható a titok, de ha többről beszélünk, a pontosság mindenképpen ott van közöttük.

Nem feltétlen a lövések pontosságára gondolunk, bár a CS-ben az sem árt, ha az ember sosem hibázza el a frageket. De a csapatmunka, a kommunikáció pontossága még talán ennél is fontosabb. A mai negyeddöntők pedig megmutatták, hogy a V4 Future Sports Festivalon is erre van szüksége a csapatoknak.

Hiába volt például a Gambit erőfölénye soloban Dust2-n, ha az Enterprise többet, jobban és csapatként játssza a pályát. Persze nafany azt is elárulta egy interjúban, hogy D2-vel még tesztelnek picit, nem tudják pontosan mit is játszanak rajta.

Az Enterprise ellen most elveszítették D2-t, de utána, Infernón és Mirage-on ők is megmutatták, hogy mennyit számít a pontosság, a precíz játék. A második két pályán, összesen tudott 9 kört nyerni az Enterprise, amivel 1-2-re bukták el a negyeddöntőt. A Gambit oldalán pedig lehet, hogy most ért véget a kísérletezés, hiszen holnap már a BIG várja őket az első elődöntőben, ahol egyszerűen nem fér majd bele, hogy tanulásként ritkán játszott pályát válasszanak maguknak.

A nap második mérkőzése pedig még inkább megerősítette az elméletünket. A második negyeddöntőn a Movistar Riders és a Fiend lépett szerverre, a bolgárok pedig meg is leptek mindenkit. Két pálya alatt verték el a spanyolokat, akiknél egyszerűen elmaradtak a briliáns körök és a parádés egyéni megmozdulások is.

Pedig mindkét pályán jól indult számukra a meccs. Nuke-on támadó oldalról fordultak 9-6-os vezetéssel, de CT-ben elfogytak, Mirage-on pedig 13-5-ről kaptak ki, ott már a bolgár védelem fogta meg őket. 

Sajnos sok volt a hiba a játékukban, pontatlan gránátok, összeszedetlen játék, olyan pozíciókban álltak fel a körökre, amikből egyszerűen nem tudták egymást támogatni, a bolgár dupla AWP-s védelem pedig teljesen megzavarta őket. Bármerre is mentek, AWP-vel néztek farkasszemet. Nyolc körös előnyük volt, de onnan sem tudták lezárni a pályát, míg a bolgárok higgadt és CT-ben végre precíz játékkal, sorozatban fogták meg a támadásaikat.

Ezzel máris kialakultak az elődöntők párosítása. Holnap délután 1 órakor a BIG és a Gambit lép majd szerverre, később pedig, 16:30-tól az Entropiq és a Fiend összecsapását követhetjük majd. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!