Viszlát Astralis, viszlát Liquid!

Viszlát Astralis, viszlát Liquid!

Dicsőség nélkül ért véget a Major az Astralis és a Liquid számára is, jöhetnek a cserék?

Elérkezett a PGL Stockholm Major második szakaszának, a Legends stage-nek az utolsó napja. Hat csapat van még életben, de csak hárman juthatnak tovább a top 8-at jelentő Champions stage-be, és az eddig látottak alapján mindannyian foggal-körömmel fognak kapaszkodni ebbe az esélybe. De ne rohanjunk ennyire előre! Nézzük meg inkább, hogyan is jutottunk el arra a pontra, ahol az Entropiq és a Copenhagen Flames még versenyben van, de a címvédő Astralis vagy a Team Liquid már nincsen.

Astralis

A stockholmi Major egyik legnagyobb témája a négyszeres bajnok dánok formája - vagy inkább annak hiánya. Az első szakaszból éppen csak kijutottak az utolsó körben, miután az első napjukat két Bo1-es vereségggel kezdték a CPH Flames és az Entropiq ellen. Ezután gyengélkedő brazil csapatokat sikerült kiélezett 2-0-ás meccseken félretenni, és végül egy olyan Spiritet, ami már biztosan szét is hullik a versenyen elért eredményük miatt. De ezt még sikerült megugrania az Astralisnak az egyértelmű problémák ellenére is: hiányzó kémia, Lucky inkonzisztenciája és tapasztalatlansága, gla1ve hezitálásai, néha teljesen eltűnő Xyp9x, csak hogy néhányat felsoroljunk.

Alighanem az év fotója, ahogy az astralisosok nézik devicet - HLTV

Ezután jött a Major második szakasza, a Legends stage, ahol már keményebb ellenfelek ellen kellett volna bizonyítania a dánoknak azt, hoigy van keresnivalójuk itt. A kezdés nem tűnt rossznak, megverték Bo1-ben a FURIAt, ami elvárható volt, de ezután egy kört hozni device és a NIP ellen Infernon? Azt az egyet is az a szegény Lucky kotorta össze, aki nem tudni hogyan vagy miért, de mintha ezen a versenyen minden félrement Astralis körben 1vX helyzetben találta volna magát azzal a nyomással, hogy itt most neki le kellene vennie a ráaggatott device-cipőt, hogy felvehesse a xyp9xeset.

A Heroictól is ugyanígy kaptak ki, csak ott 7 kört nyertek, aztán pedig jött a tegnapi Vitality-meccs, ami a Major egyik leggyengébb minőségű adok-kapokja lett. A Vitality formája is nettó kétséges ezen a ponton, ZywOo néha teljesen eltűnik, néha egyedül nyeri meg a kört, a többiek közül mindenki hozzáteszi a magáét, de a sztárjuk inkonzisztenciájának köszönhetik azt, hogy ma 2-2-es állással kiesési rangadót játszanak az Entropiq ellen. De amikor a szenvedő Vitality találkozott tegnap az Astralisszal - na olyat már rég nem láttunk tier 1 Counter-Strike-ban. Egymás pályáit nyerni érthetetlen módokon, folyamatos hibák, NAVI körök és lejáró idő, elkeseredett egyéni próbálkozások, amik hol bejönnek, hol nem. Ennek az lett a vége, hogy a Vitality egyáltalán nem meggyőző módon, de nyerni tudott 2:1-re, de csak körökre voltak attól, hogy kikapjanak egy gyakorlatilag működésképtelen Astralistól.

Kiesett a mouz, az EG és az ENCE is - HLTV

Liquid

Az elmúlt napok másik nagy sztorija a Liquid. Nehéz lenne meghatározni, hogy mi volt az egyetemes elvárás velük szemben, mert sokan már a verseny előtt is a top 8-ban látták őket, de érezhető volt egyfajta óvatosság is, hiszen ha van csapat, amiről nem tudni mit hoznak egy versenyre, az ők. Ennek megfelelően kikaptak az Entropiqtól és a FURIAtól, de megverték az ENCEt - ezek mindegyike egyoldalú meccs volt. Majd jött a tegnapi FaZe elleni kiesési rangadó, ahol a vétóban kiválasztották Infernot (és 8 kört hoztak rajta), majd Mirage-on gyakorlatilag egy megnyert pályát adtak el azzal, hogy nem tudták lezárni és ezzel elkerülni a hosszabbítást, ahol broky ízekre szedte FalleNékat.

Végül 1-3-as állással búcsúzott a Majortől a Liquid, ami csalódást keltő eredmény. Nem is feltétlenül az eredmény a probléma, hanem a kifogások a játékosoktól. Ez a felállás ebben a formában az idei év jelentős részében létezett, de még mindig ilyenekről beszélnek, hogy nincsenek egy lapon és nem találják a közös hangot. Ez alapján a Liquid rajongók nyugodtan készülhetnek arra, hogy a következő versenyeken már más felállással találkoznak majd, mert nem egy, és nem is két játékost kellene innen kitenni ahhoz, hogy megváltozzon a hozzáállás, történjen végre valamilyen előrelépés is.

A Legends stage tegnapi eredményei

  • Heroic 2-1 CPH Flames
  • NIP 0-2 Gambit
  • FaZe 2-0 Liquid
  • Entropiq 1-2 FURIA
  • Astralis 1-2 Vitality
  • Virtus.pro 2-1 MOUZ

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!