Magyar e-sportoló a világ 32 legjobb Escape from Tarkov játékosai közé jutott

Magyar e-sportoló a világ 32 legjobb Escape from Tarkov játékosai közé jutott

Sikerrel vette a selejtezőket a magyar játékos.

2021. november 15-én kezdődött a The Hunter World Series nevű, 1 000$ összdíjazású Escape from Tarkov e-sport verseny, a küzdelmeknek pedig volt magyar érdekeltsége is, applebr1nger révén, aki a november 17-i 3. selejtezőn vett részt.

A versenyen a résztvevők 8 darab 8 fős csoportba kerültek kisorsolásra. Minden játékosnak 3 óra állt rendelkezésre, ezen idő alatt kellett egy előre megadott szempontrendszer alapján pontokat gyűjteniük. Például egy játékos megöléséért 2 pontot kaptak (3 pontot, ha a lelőtt ellenfél dögcéduláját is elvették), egy kör túlélése 5 pontot ért, míg a főgonosz megölése esetén az abban a körben szerzett pontokat meg tudták duplázni.

A végeredmény végül honfitársunk számára szorosan alakult, a csoport élén záró játékos 171 pontot ért el, a második helyezett 163-at, a 3.-tól a 6. helyezésig viszont alig volt különbség a résztvevők között: applebr1nger holtversenyben 125 ponttal a 3-4. helyen zárt, így éppen befért a továbbjutást jelentő első 4 hely valamelyikére, ami után már csak azért is szusszanhatott egy nagyot, mert az 5. helyen záró ellenfél mindössze egyetlen ponttal gyűjtött nála kevesebbet.

A 3. selejtezős csoport végeredménye a játékosok pontszámaival (forrás: A szervezők Twitch-csatornája)

Applebr1nger ezzel kvalifikált a 32 fős csoportkörbe, ahonnan csak 16 játékos juthat tovább az elődöntőbe. A magyar játékos szereplése november 30-án folytatódik tovább.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!