31 millió elköltött dollár, 0 kézzelfogható eredmény - egy kínai LoL csapat története

Redditen osztotta meg a történetet egy felhasználó.

2017. december 17 - ezen a napon csatlakozott a League of Legends e-sportjához a kínai Bilibili Gaming csapata, amely leigazolással az LPL 2018-as tavaszi szezonjában is részt vehettek. A csapat azonban számtalan felállásbeli változáson esett át, most pedig komoly bajba került: a csapat az elmúlt két évben ugyanis körülbelil 31 millió dollárt (kb. 11 milliárd forintot) költött el úgy, hogy bármilyen kézzel fogható eredményt ért volna el.

A történetet egy felhasználó osztotta meg Redditen, aki egy meg nem nevezett, az EDward Gaming egyik korábbi menedzserének valamely streamjére hivatkozott. Állítása szerint a csapat minden létező követ megmozgatott, hogy egy szupercsapatot rakjanak össze. Terveik között szerpeelt Knight9 és UZI leigazolása is, mint utolsó erőfeszítés annak érdekében, hogy ezt el is tudják érni.

Balszerencséjükre azonban a Riot CN közbelépett és megakadályozta, hogy az egész üzlet megvalósuljon. Gyakorlatilag a Bilibili Gaming Knight9-nak túlzottan nagy összeget ajánlottak: kb. 2.3 millió dolláros fizetés, valamint 5.4 millió dollár jutalmat mellé, de UZI is asonló ajánlatot kapott. Viszont ahogy ezt a Riot megneszelte, nem engedélyezte az átigazolást, mert ezek az összegek túl magasak. Végül a Bilibili Gaming odáig jutott, hogy sem szponzori támogatásra nem számíthat a csapat, valamint nemhogy jelenleg sincs egy játékosuk sem, de még a jövőjük sem úgy fest, hogy egyhamar lesz.

Összehasonlításképpen: a LoL Worlds 2021 nyereményalapja 2 225 000 dollár volt, ehhez képest kapott volna többet Knight9 és UZI egyenként, mint a teljes mezőny összesen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!