Top 3 - A valaha készült legrosszabb Remastered kaidások

Top 3 - A valaha készült legrosszabb Remastered kaidások

Te melyik újrakiadásban csalódtál eddig a legnagyobbat?

A cikk a szerző véleményét tükrözi.

Tetszik vagy sem, immár évek óta tobzódunk a Remake-ek, a Remasteredek és a Re- akármicsodák között. Néha persze nem is baj, hogy régi kedvenceinket megújult formában láthatjuk viszont, a gond akkor van, amikor a fejlesztők félvállról veszik az újrakiadást és a feljavított program sokszor rosszabb, mint az eredeti. Hiszen ha minden újrakiadás olyan minőségű lenne, mint mondjuk a Resident Evil 2 és 3 esetében, senki sem panaszkodna.

Sajnos nem ez a helyzet. Visszagondolva az utóbbi évekre sok olyan remake jött, ami keserű szájízt hagyott maga után. Ezúttal azt a hármat válogattuk össze, melyek szerintünk a legrosszabbak voltak.

Silent Hill HD Collection

Kiadni egy ekkora klasszikus újrakiadását egy kezdő csapatnak, már önmagában "remek" ötlet, hát még akkor, ha a kiadónak nincs is meg az eredeti forráskód. A Silent Hill esetében ez volt a sztori. A Konaminak csak a kódok töredékei voltak meg, szerencsétlen Hijinx Studios-nak pedig ebből kellett volna várat építeni. 

Mondanunk sem kell, hogy a végeredmény borzasztó volt. Nem, hogy nem sikerült kijavítaniuk az eredeti játékok hibáit, inkább újakat kreáltak. Aki pedig játszott a Silent Hill 2-vel az pontosan tudja, hogy mekkora érvágás volt a köd effekt kivétele a programból.

Warcraft 3 Reforged

Mit ne mondjunk, a Blizzard is alaposan beletaposott a gyerekkorunkba. Ha valamit, hát a Warcraft 3 újrakiadását nem kellett volna elrontaniuk, mégis megtörtént. Pedig a megjelenés előtt még minden álomszerű volt. 

A gond akkor bukott ki, amikor kiderült, hogy a végleges  produktum köszönőviszonyban sincs az előzetesekben látottakkal. Suta animációk, hiányzó effektek, az új funkciók abszolút fölöslegesek voltak, elvették a modtámogatást és a bugoknak hála a multi is játszhatatlan volt. Ha pedig mindez nem lett volna elég, a Reforged kiadásával az eredeti eltűnt a digitális áruházakból, így azt már ha akarnánk se tudjuk játszani.

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition

Kellett egyáltalán nekünk a GTA: The Trilogy felújítása? Persze anno remek játékok voltak, de aligha mondhatjuk el, hogy bármelyik amelyik a csomagban van, jól öregedett volna. Ez sajnos látszik is az újrakiadott termékeken, de sajnos ez még csak a hibalista eleje. Borzasztó grafika, nevetséges animációk, bugok tömkelege és napokig lehalt szerverek.

Sajnos a GTA: The Trilogy felújított változata is úgy vonul be a történelemkönyvekbe, mint az egyik legrosszabb remastered valaha.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!