Könyvtárat varázsolt a G2 Stockholmból, elbukott device

Könyvtárat varázsolt a G2 Stockholmból, elbukott device

A NIP-nek legalább nem a repülőre, hanem csak a buszra kellett várnia a meccs utáni hazaúthoz.

Elindult a PGL Major Stockholm rájátszása, de még hogyan! Az első két negyeddöntő - amit a Heroic és a Virtus.pro, valamint a G2 és a NIP játszottak - rendkívül izgalmasra sikeredett, arról nem is beszélve, hogy már most egymillió feletti nézettségi csúcsot ért el a verseny: mi lesz még itt a döntőre? Erre a kérdésre ugyan nem tudunk még válaszolni, de arról tudunk írni, hogy mi történt a tegnapi mérkőzéseken.

VP vs Heroic

A VP-nek nem sok lehetősége volt a tökéletes map poollal rendelkező Heroic ellen a vétóban, így Mirage-t választották ellenük, Ancient lett a második pálya és Inferno a decider. A dánok a fölényüknek megfelelően kezdtek Mirage-on, 5:1-ig mentek a pisztolykör után CT-ben, de a lassú T-körök kikezdték a védelmüket, így egy sokkal szorosabb 8:7-tel fordultak a második félidőre. Ekkora már az összes Heroic-játékos 100%-on teljesített annak ellenére, hogy fiatalokról van szó, akiket a Major előtt mindenki onlinernek tartott: nem sok esélyt adtak a visszatérésre a VP-nek, sjuush vezényletével 16:10-re nyertek végül.

A folytatásban jött Ancient, a Heroic választása. Rendkívül kiélezett volt a küzdelem végig, de a játék képéből látszódott, hogy a Heroic sokszor fölényben volt. Leginkább az egyéni teljesítményekben jeleskedtek a dánok, refrezh 1v3 Deagle clutch-a a Major egyik legjobb pillanata volt. A VP legnagyobb problémája egyértelműen Jame hiánya volt, az irányító-AWP-s játékos a meccs során emlékezetes lövések helyett annyi mentési kísérlettel állt elő, hogy az még tőle is sok. Buster és YEKINDAR játéka volt az, ami végül az ő irányukba döntötte a pályát, de a 16:13-as győzelem nem volt különösebben meggyőző, inkább csak azt mutatta meg ismét, hogy a VP-nek acélból vannak az idegei, nem lehet őket leírni.

Infernon is a Heroic játékosainak megbízhatóan magas teljesítménye volt az, amivel a Virtus.pro nem tudott versenyre kellni. Az első félidőben cadiaN csillogott CT-oldalon, míg YEKINDAR a támadóknál, de Jame teljesen eltűnt ezen a pályán, meglehetősen sok lövést kihagyott: volt olyan kör, ahol egyetlen elhibázott lövés után máris mentek menteni a fegyvereket. A pálya vége felé volt egy mini comeback busterék részéről, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megverjék a Heroicot, akik így összesítésben 2-1-re nyerték a a szériát. A két csapat között egyértelmű különbség volt, hogy a dánok a győzelemért játszottak, míg a VP szokása szerint a vereség elkerüléséért - de ezutóbbi most nem zökkentette ki annyira az ellenfelet, hogy sikeres véget érjen.

NIP vs G2

A hazai csapatnak valószínűleg fogalma sem volt a mérkőzés előtt, hogy mi vár rájuk. A vétóban eleve jobban járt a G2, mert a NIP map poolja ezen a ponton erősen kétséges. Inferno, Mirage és deciderként Ancient kerülhetett volna elő, de nem volt rá szükség. Miért is? Mert NiKo talán élete egyik legjobb teljesítményével a földbe döngölte Cristiano Ronaldo device összes reményét az ötödik Majorgyőzelemmel kapcsolatban. Infernon a CT-oldalon 12 kört tudott hozni a G2, a bosnyák sztárjátékos nem evilági játéka pedig 23-8-as K/D-t ért 15 kör alatt (ebből az első 10 körben lőtt 19-et!). A NIP T-oldaláról minden pályán köztudott, hogy szinte nem is létezik, szóval ez várható volt, de az Astralis ellen mutatott CT-játékuk alapján még kár lett volna leírni őket ilyen korán. Erre még további 8 kört várni kellett, ugyanis ekkor mutatkozott meg, hogy valójában mennyire szűkös a NIP eszköztára, ha NiKo és huNter kaliberű játékosok ellen kell menni. A végeredmény csúfos 16:11 lett a G2 javára, a saját pályájukon.

Mirage következett, ami a G2 talán legerősebb pályája a stratégiákat tekintve, a NIP egyetlen reménye az volt itt, hogy device talán magára talál és beváltja a hozzáfűzött reményeket. Ez nem igazán vált be, ugyanis az első félidőben kénye-kedve szerint játszatta a bolondot a NIP-pel nexa és kompániája: lassú körök, gyors körök, baitelések, NiKo ace clutch garantálta a meggyőző 9:6-os fölényt a forduláskor. Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy hampus elő tud-e állni nagyon sok és nagyon erős T-körrel, ki tudják-e iktatni NiKot a játékból? Végső soron ez többször sikerült, mint nem, de ilyenkor a többiek is előléptek a G2-ból multikill körökkel, ügyes gránátokkal, és még ott volt az a semmiből jött NiKo hármas is a Deaglevel. A közönség sokszor síri csendben figyelte, ahogy a hazai csapat széthullik a nyomás alatt, míg nexáék fokozatosan közelítettek a győzelemhez, ami végül 16:11-es állásnál következett be.

2-0-ás szériában, komoly verés után esett ki a NIP. A G2 Twitteren annyival kommentálta az eseményeket, hogy "az Astralis ezért halt meg", amivel arra utalnak, hogy a NIP 16:1-re verte őket a Legends stage-ben Infernon, ráadásul később a dánok kiestek a versenyről és részben ezért teljesen átalakul a felállásuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!