A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - ONYX

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - ONYX

Szétesett az ONYX, de vannak, akik máris új csapatra találtak.

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

ONYX

Bondikéknak is a selejtezőkből kellett indulniuk, ez azonban nem jelentett különösebb gondott számukra. Hiba nélkül meneteltek végig az adriai nyílt kvali második felvonásán, később pedig a zárt selejtezőt is tökéletes játékkal nyerték meg. Pályát sem veszítettek a nyílt kvali alatt és máris az International Online Cup csapatai között találták magukat.

Ott már jóval nehezebb dolguk volt és sajnos felemás eredményekkel kezdték meg szereplésüket. Az Infinite Gaming ellen szoros mérkőzést nyertek, de aztán a SINNERS ellen már szinte labdába sem rúgtak. Karnyújtásnyira voltak a felső ágról való továbbjutástól, de oskarék erősebbek voltak, így az ONYX-nak az alsó ágról kellett bizonyítania. Ha nem is maradéktalanul, de győzelmet arattak az eSuba fölött, amivel máris megvolt számukra a továbbjutás, de mivel a Fiend később 2-0-ra verte őket, csak az IOC 4. helyéről jutottak be a budapesti LAN Play-In szakaszába.

A 2021-es V4FSF offline szakaszához érve történt egy kis változás a csapaton belül. JR kikerült a képből és Arrow ugrott be a helyére, de az inkonzisztens játékukon ez sem javított. Persze óriási meglepetés volt, hogy a SINNERS-nek egy 16-11-es Infernóval tudtak visszavágni az IOC után, de aztán később pont az ellen az eSuba ellen veszítették el a továbbjutást, akiket korábban magabiztosan vertek.

Még egy próbálkozásuk volt az eSubától elszenvedett vereség után. Ismét a SINNERS volt az ellenfelük, ismét meg tudták nyerni Infernót, de Vertigót és Nuke-ot már nem, így az ONYX a Play-In szakasz 5-6. helyen zárta az idei tornát. Összességében pedig 6250 eurónyi nyereménnyel gazdagodtak.

A csapat kiemelkedő tagja egyértelműen Impluse volt, aki végig küzdött az ONYX győzelmeiért. 23-14-at pakolt a SINNERS-re a Bo1-es nyitómeccsen, később, a Bo3 során, pedig 69-47-et. Még az ONYX vesztes meccsen is remekelni tudott a 25 éves szerb játékos, a sikerhez azonban ő egymaga kevés volt.

A csapat nem is élte túl nehéz helyzetüket, december elsején az ONYX megszűnt létezni. Játékosaik szerződése 2022. január 12-én jár majd le, a csapat szerb triója azonban máris új otthonra talált. Egy másik V4FSF alakulat, a 4glory igazolta le Impulse-t, DiMKEt és az edzőjüket fajust. A 4glorynál így egy teljes szerb csapat verődött most össze és készen is állnak arra, hogy belőjék magukat a legjobbak közé.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!