Új, csalásra alkalmas bugot fedezett fel a közösség

Új, csalásra alkalmas bugot fedezett fel a közösség

A Mute Buggal az ellenfelek közelségét lehet felfedni, de nem annyira egyértelmű a használhatósága, mint a coach bugnak vagy a népszerű csalási módoknak.

Egy új game-breaking bugra derült fény december 4-én, amikor Aquarius közzétett egy videót, amin ellenfelekről tud információt szerezni a némításukon keresztül. A találóan "Mute Bug" névre keresztelt, csalásra használható hiba előidézése rendkívül egyszerű ahhoz képest, hogy milyen előnyt jelenthet, ha koordináltan használják jó játékosok.

Nem szeretnénk senkit sem a bug használatára bíztatni, ezért részletesen nem mutatjuk be az előidézésének metódusát - de azt is tudjuk, hogyha valaki nagyon használni akarja, megtalálja a szükséges lépéseket az interneten. A helyzet moralitásának tisztázása után nézzük, mi is történik a bug használatakor: ha az ellenfelek némítása után demót kezdünk el felvenni, akkor a némítás visszaáll alaphelyzetbe, majd amikor közel kerülünk az ellenfelekhez, újra némítja őket a játék, ez pedig követhető a scoreboardon keresztül.

3kliksphilip egy videóban részletesebben is megvizsgálta a Mute Bugot. Ebből kiderült, hogy nem az ellenfél közelsége, hanem a renderelési távolság alapján változik a némítás állapota, ami miatt kiszámíthatatlanabb a bug használata, mert különböző pályákon és pozíciókon más-más távolságokból tűnik fel az ellenség a scoreboardon. Továbbá, ha egy ellenfélt már lebuktatott a bug, akkor újra kell aktiválni a némítást - ez lehetséges, de ilyenkor néhány másodpercre megfagy a játékos.

A hátrányok ellenére sok esetben hasznos tud lenni a bug, ha jól koordináltan használják, és ennek megfelelően biztosan egyre többen fogják kihasználni MM-en is a következő napokban. Egyelőre a Valve nem reagált a most már négy napja ismert Mute Bugra, ezen a ponton nem tudni mikor érkezhet a javítás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!