Nagyot újít a Ubisoft, NFT-ket bocsátanak ki az egyik játékukban

Nagyot újít a Ubisoft, NFT-ket bocsátanak ki az egyik játékukban

A Ghost Recon Breakpoint olyan tartalmi újítást kap, ami iránymutató lehet akár a többi fejlesztőnek is, ha jól sül el.

2021-ben a kriptoipar egy új vívmánya, az úgy nevezett NFT-k váltak igazán népszerűvé. Az NFT a non-fungible token rövidítése, ami nem-helyettesíthető tokent jelent. A Bitcoin például egy helyettesíthető token, ugyanis mind a 21 millió példány ugyanolyan belőle, az NFT-k viszont egyediek, nincs belőlük még egy pontosan ugyanolyan.

Az NFT-ket az egyediség mellett az teszi különlegessé, hogy a tulajdonos személyét és a tranzakció fontos adatait a blokkláncon tárolják, így a tulajdonjog, a vásárlás ténye egy bebiztosított rendszerben van rögzítve, és az NFT életének részét képezi. Az NFT-kre akár úgyis lehet tekinteni, mint a modernkori művészet és műkereskedelem egy új vállfajára, és számos lehetőséget rejt magában ez a technológia. A Ubisoft most a Ghost Recon Breakpoint játékában újít egy nagyot, és néhány új kozmetikai kiegészítőt NFT-ként adnak ki, ennek a megoldásnak az összefoglaló neve a Ubisoft Quartz, a tárgyaké pedig Digits.

Az alábbi videóban látható három jutalom, egy fegyver skin, egy sisak és egy nadrág érkezik a játékba NTF-ként.

A kiegészítők mindegyike egyedi kóddal lesz ellátva, így biztosítja a Ubisoft, hogy mindegyik darab személyreszóló legyen. Ezekkel a tárgyakkal a játékosok kereskedhetnek is, azok pedig tárolják a tulajdonosaik adatait, így az egész életútjuk nyomon követhető.

Az első darabok már december 9-én érkeznek, Magyarországon azonban nem lesznek megszerezhetőek, ugyanis Amerika, Kanada, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olasztország, Belgium, Ausztrália és Brazília régióiban tesztelik őket.

Véleményem szerint ez a megoldás egy új korszakot is hozhat akár a videójátékok világába, az erre nyitott fejlesztők fantasztikus dolgokat hozhatnak ki belőle. Képzeljétek el, hogy a 0001-es sorszámú sisak mennyire kapós lesz a játékosok körében... Kíváncsian várjuk, hogy fog működni a Ubisoft elképzelése.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mennyire ismered az NFT-k világát?

Közvetítések