A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Enterprise

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Enterprise

17 helyet ugrott előre az Enterprise a a HLTV ranglistán, a V4FSF után!

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Enterprise

Van az az Enterprise, melynek célja különös, új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda, ahol ember még nem járt. A Star Trek űrhajóján kívül azonban van az az Enterprise is, melynek cseh és szlovák CS:GO játékosai azért küzdenek, hogy egy napon a HLTV ranglista élére érjenek, hogy a világ legjobb CS:GO csapata legyenek.

Ehhez azonban hosszú út vezet, lépésenként kell haladniuk. Az egyik ilyen lépés volt az Enterprise-nak a 2021-es V4 Future Sports Ferstival is, ahová delegált csapatként, Csehország küldöttjeként érkeztek.

Nem túlzás azt állítani, hogy végül ők okozták a legnagyobb meglepetést a mezőnyből, persze pozitív meglepetést. Nem csak, hogy ők jutottak a legtovább a delegált csapatok közül, de sok szép meccs alkalmával szurkolhattunk nekik és karnyújtásnyira maradtak el a top 4-től is.

Nekünk, magyar szurkolóknak persze nem feltétlen szúrt szemet azonnal kiváló játékuk, hiszen az Enterprise volt az a csapat, amelyik kiejtette a versenyből a Magyar E-sport Válogatottat is. 2-1-es győzelmet tudtak aratni coolioék ellen, miután a második pályán, Ancientön, 14-10-ről zárkóztak fel és végül hosszabbításban meg is nyerték a pályát.

MATYS és forsyy burtális egyéni játéka kellett hozzá, ők azonban végig kitartottak. A szlovák és a cseh játékos nem csak a MEV elleni mérkőzésen, de az egész versenyen kitűnő formában volt. Őket nem lepte meg a LAN környezet, nem ijedtek meg az ellenfelektől, minden meccsre magabiztosan érkeztek és szépen haladtak is előre, egészen addig amíg a Gambit az útjukat nem állta.

Azt persze egy csapatnak sem róhatjuk fel, ha kikapnak a Gambittől, a CIS alakulatot csak nagyon kevesek tudják maguk mögé utasítani. Az Enterprise egy pályát tudott elcsenni előlük, végül pedig a megosztott 5-6. helyen végeztek, a Movistar Riders mellett.

A galériáért kattints a képre!

A csapat a V4FSF után 17 helyet ugrott előre a HLTV ranglistán, jelenleg pedig a 43. helyet tudhatják magukénak. Több más nemzetközi kupában is játszanak még idén, ha pedig kitartóan és sikeresen dolgoznak, jövőre már elérhető közelségben lehet számukra a top 30 is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!