A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Magyar E-sport Válogatott

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Magyar E-sport Válogatott

Az a fránya Ancient...

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Magyar E-sport Válogatott

A 2021-es V4 Future Sports Festivalra Magyarország is küldhetett egy csapatot, akárcsak a többi a V4-es ország. A Magyar E-sport Szövetség, vagyis a HUNESZ, pedig úgy döntött, hogy megmozgatja a hazai közösséget, a hazai csapatokat és egy közös projektet, egy közös erőbedobással készülő csapatot küld a versenyre, a Magyar E-sport Válogatottat.

A MEV felállását láthattuk már a V4FSF előtt is, akkor az IeSF VB-n játszottak, részben még más felállással. A 2021-es V4 Future Sports Festivalra végül a HUNESZ égisze alatt, Bakó Lejla szövetségi kapitány felügyelete mellett, a Budapest Five, a Lenovo Legion Honvéd és a Békéscsabai E-sport Egyesület játékosainak együttes munkája által érkezett meg a csapat.

A Magyar E-sport Válogatott felállás a V4FSF alatt:

  • Fercsák "coolio" András
  • Fodor "fleav" Levente
  • Szedlár "kory" Kornél
  • Homoki "Aaron" Áron
  • Boda "bodito" Patrik
  • Török "msN" Norbert (csere)
  • Hegedüs "SHIFTZZZ" Armand (csere)
  • Málovics "gabesson" Gábor (edző)

A csapat a Play-In szakasz B csoportjában kapott helyett, a Wisla Krakow, a Fiend és az Enterprise mellett. Nem volt egyszerű nyitómeccsük, kezdésként rögtön a csoport legerősebb csapatának vélt Fiend ellen kellett bizonyítaniuk. A magyar szurkolók legnagyobb örömére sikerrel vették az akadályt. Nagy hátrányt kellett ledolgozniuk, miután a Fiend 11-4-re nyerte Mirage első felét CT-ből. De ha a bolgárok ennyit tudtak nyerni védekezőből, akkor a magyarok megmutatták, hogy ők még többet tudnak.

Aaron remekül nyitotta szinte az összes kört, kory pedig valósággal megvadult a térfélcsere után. 11-4-es félidőre 12-2-es védekező oldallal válaszoltak, ezzel máris megszerezték első győzelmüket, összességében 16-13-mas arányban.

Karnyújtásnyira került a csapat a továbbjutástól, egyben attól, hogy olyan csapatok ellen játszanak a V4 Future Sports Festival 2021-es színpadán, mint az Entropiq vagy a Gambit. Sokszor azonban pont ezt a karnyújtásnyi távolságot a legnehezebb megtenni. Sajnos nem volt ez másként most sem.

Nuke-on gyorsan, magabiztosan, hiba nélkül utasították maguk mögé az Enterprise csapatát a második mérkőzésükön. Ismét néhány lépéssel közelebb kerültek a továbbjutáshoz, a legfrissebb versenypálya azonban, Ancient, mindent megváltoztatott. Az Enterprise gyakorlatilag a pálya megjelenése óta játszik rajta és többször bizonyították már, hogy rendkívül erősek is rajta. Maguknál nagyobb csapatokat is meg tudnak verni Ancientön és kerüljenek bármilyen hátrányba is, szinte mindent le tudnak dolgozni.

Ezúttal 10-14-ről jöttek vissza 15-14-ig, végül pedig coolioéknak kellett hosszabbításra menteni a pályát. Ez még sikerült is, de a pályagyőzelem, ami egyben 2-0-ás diadalt és továbbjutást jelentett volna, így is elúszott. Ez a vereség pedig láthatóan megtört valamit a srácokban. Mirage volt a decider, de minden igyekezetük ellenére, az is az Enterprise neve mellett landolt.

Annyi baj legyen, a Magyar E-sport Válogatott a V4FSF következő napján bizonyíthatott, a nyitómeccses ellenfelükkel szemben, a Fiend ellen játszották az utolsó továbbjutást érő helyért zajló küzdelmet. A bolgár ötös azonban el tudta kerülni azokat a hibákat, amiket a nyitómeccsen vétettek.

A Magyar E-sport Válogatott így is méltó ellenfelük volt, a meccs mindkét pályáján alaposan megszorongatták a Fiendet, a visszavágón mégis a bolgárok tudtak győzelmet aratni. 2-0-ra nyertek a MEV ellen, ami azt jelentette, hogy fleavék nem jutottak tovább a csoportból, a 2021-es V4 Future Sports Festival CS:GO bajnokságát a megosztott 9-10. helyen zárták, az ONYX mellett.

A Magyar E-sport Válogatott galériájáért kattints a képre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!