A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Gambit

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Gambit

Mit gondoltok, jövőre top 1 lehet a Gambit?

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Gambit

A Gambit is hasonlóan kezdte a 2021-es V4FSF CS:GO bajnokságát, mint a Movistar Riders. Meghívott csapatként talán túlságosan is elhitték, hogy a kisebb csapatok ellen könnyű dolguk lesz, ez pedig sok gondot okozott nekik is az első meccsükön. 9-16-ra kaptak ki a Fiendtől, igaz azon a Dust2-n, amelyiken ritkán játszik a csapat. A versenyen készült interjúkban többször el is mondták, hogy szeretnék felfrissíteni a map pooljkukat és most éppen Dust2-re gyakorolnak.

A Fiend elleni vereség pedig még nem volt végzetes, onnan még vissza lehetett jönni és mint tudjuk, vissza is jöttek. 

Furcsa lehet, hiszen 2020-ban és 2021-ben is szinte minden versenyen a legjobbak között volt a Gambit, számos bajnoki címet is gyűjtöttek, de LAN-on még nem igazán van tapasztalatuk. A 2021-es V4FSF volt a csapat első LAN-ja, amit közösen meg tudtak nyerni.

Ehhez az kellett, hogy a kezdeti vereség után előhúzzák a kalapból azt a Gambitet, amelyiket két éve csodáljuk már. Megjöttek a nafany 1vX helyzetek, a tökéletes gránátok interztől és persze a sh1ro carry, amit már jó ideje megszokhattunk. ESuba, Enterprise, BIG, egyikük sem tudta megszorongatni a Gambitet, egyedül a hazai riválisuk, az Entropiq.

A Gambit és az Entropiq játszotta a Bo5-ös döntőt, ami egy igazi hullámvasút volt. Két tükörsima Gambit pálya után már-már a markukban érezhették hobbiték a győzelmet, de aztán jött két tükörsima Entropiq pálya. Vertigo és Ancient után 180 fokot fordult a meccs, sh1ro és interz helyett krad, NickelBack vagy éppen El1an tudott remekelni és a csapatmunka is sokkal hatékonyabb, sokkal gördülékenyebb volt az Entropiq oldalán.

Végezetül pedig pont az a Dust2 marad a döntő utolsó pályájának, amit még csak tesztelget a Gambit. Nem volt szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az Entropiqnak sincs sok LAN tapasztalata és ez a Bo5 döntő végére ki is jött. Mintha elfáradtak volna NickelBackék. Előtte minden parádés Gambit körre volt válaszuk, D2-n azonban a Gambit átgázolt rajtuk és összességében 3-2-re nyerték meg a döntőt, míg az MVP címet sh1ro kapta.

A Gambit jelenleg a világ 4. legjobb csapata és terveik szerint 2022-ben már ennyivel sem elégednek majd meg. A top 1-et célozták meg, és bár odáig hosszú és nehéz lesz az út, a Gambit jelenlegi csapata volt már világverő formában, könnyeddén elérhetik azt a szintet ismételten.

A Gambit galériájáért kattints a képre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!