A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Movistar Riders

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - Movistar Riders

Történelmet írt idén a spanyol csapat, de a V4FSF nem volt a legjobb versenyük.

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

Movistar Riders

Vajon melyik csapatokon lehet nagyobb nyomás egy a V4 Future Sports Festivalhoz hasonló versenyen? Azokon, akik a selejtezőkből indulva jutnak el a legjobbak közé és ott azon aggódhatnak, hogy ne a célegyenesben bukjanak el, vagy azokon akik meghívás útján kerülnek a mezőnybe és nem szeretnének az elsők között kiesni?

A Movistar Riders az utóbbi halmazba tartozott a 2021-es V4FSF-on és bár aggodalmat nem láttunk rajtuk, túlzott megnyugvást igen. Nyitómeccsük alapján úgy gondolhatták, hogy pusztán aimból is lerendezik majd az Enterprise ötösét, legnagyobb meglepetésükre azonban nem így volt. Nem volt elég az aim, hirtelen pedig azt se tudták hol vannak. Össze-vissza, rendkívül pontatlanul, kapkodva játszottak Overpasson, aminek az lett az eredménye, hogy meghívott csapatként azonnal elveszítették első mérkőzésüket.

Nagy pofon volt ez számukra, ami után alapos megbeszélés következhetett. Szerencséjükre össze tudták kapni magukat és a SINNERS elleni mérkőzésüket mondhatni könnyedén, két pálya alatt nyerték meg. Ott már nyoma sem volt az Enterprise elleni Movistar Ridersnek, ott már azt a csapatot láttuk, amelyik remekelni tudott az IEM Fallon és amelyik kijutott a PGL Majorre is.

Sokkal több babér azonban nem termett számukra. Bejutottak a legjobb hat közé, a rájátszásba, de ott a Fiend útjukat állta. Ismét megbicsaklott a Movistar Riders, újra nem tudták tartani a tempót, hiányoztak az alex 1vX helyzetek, hiányoztak SunPayus parádés AWP-s nyitói. A Fiend 2-0-ra verte őket a rájátszás első körében, így a spanyol Movistar Riders a megosztott 5-6. helyen végzett, az Enterprise mellett.

A Movistar Riders galériájáért kattints a képre!

A csapat felemás teljesítménye sajnos azóta is tart. Nem jutottak tovább az ESEA Premier 39. szezonjának B csoportjából sem, így az ESL Pro League 16. szezonjától is elestek. Egy valamit azonban senki nem vehet el tőlük, ők az első teljesen spanyol felállású csapat, amelyik Majorre jutott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Galéria

Kövess Minket!