A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - BIG

A 2021-es V4FSF offline szakaszának csapatai a verseny után - BIG

Volt már jobb formában a BIG, de jövőre még ők is visszajöhetnek a legjobbak közé.

2020-ban nem, idén viszont újra volt a V4 Future Sports Festival, újra volt CS:GO bajnokság és újra Budapesten játszottak a világ legjobb CS:GO csapatai. Nem volt persze egyszerű bejutni a 12 fős LAN-ra, sokaknak már a nyílt selejtezők első percétől kezdve küzdeniük kellett, végül azonban számukra is kifizetődött a munka.

A rekord nézettséggel záródott verseny utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mire is voltak képesek a csapatok, honnan indultak és meddig jutottak, illetve, hogy milyen tervekkel állnak a nyakunkon lévő, 2022-es profi CS:GO szezon előtt.

BIG

Cserélni sosem könnyű, még akkor sem ha csak egyetlen játékosról van szó. A BIG ráadásul legutóbb az egyik legjobb játékosát cserélte le, a frageket futószalagon gyártó XANTARESt. Az ok nemes egyszerű volt, a csapat német nyelven kommunikál, ezt nem adja le és XANTARES hosszú idő után sem tudta annyira elsajátítani a nyelvet annyira, hogy gördülékeny legyen a közös kommunikáció.

Helyére a dán gade érkezett, aki anyanyelvi szinten beszél németül és számtalanszor bizonyította már, hogy helye van a legjobbak között. A gond az, hogy a túlzsúfolt versenynaptár közepén nem a legjobb cserélni. Egy új játékos beiktatásához idő kell, ha pedig az újat belekényszerítik a régi szerepébe, az sem szokott túl jól elsülni.

A BIG jelenleg ezt az időszakot éli, talán majd most az év vége hozhat javulást és annyi szabadidőt, amivel már tökéletesen kialakíthatják a gade-del közös játékukat. Mindeddig azonban meglehetősen felemás volt a csapatmunka. Ha jól elkapták a fonalat, akkor meg tudtak verni olyan csapatokat, mint a FaZe, ha viszont nem, és pár kör alatt úrrá lett rajtuk a káosz és a kapkodás, akkor sorban gyűjtötték a vereségeket.

A 2021-es V4FSF sem volt más a játékuk. A csoportkörben gond nélkül szerezték meg az első helyet, de aztán a rájátszásban már nem találták a pár nappal azelőtti formájukat. Persze az is igaz, hogy a végső győztes, a Gambit ejtette ki őket, de a játékukon így is sokat kell még javítaniuk.

Az viszont biztos, hogy a BIG nem fogja feladni. Jelenleg a HLTV 16. helyén tanyáznak, de a 2022-es szezonban már koránt sem lesznek megelégedve ennyivel és újra a top 1-et akarják majd ostromolni.

A BIG galériájáért kattints a képre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!