Megalapította saját játékfejlesztő stúdióját Dr Disrespect, és már munkához is láttak

Megalapította saját játékfejlesztő stúdióját Dr Disrespect, és már munkához is láttak

A népszerű streamer visszatér korábbi hivatásához, a stúdió első alkalmazottai ráadásul a múltban nagyobb kaliberű projekteken is dolgoztak.

Megalapította saját játékfejlesztő stúdióját Guy Beahm, ismertebb nevén Dr Disrespect. A stúdió a Midnight Society nevet kapta, a célja pedig nem más, minthogy elkészítsék "a legjobb, a közösséget szem előtt tartó online PVP multiplayer játékot, amelyet a világ valaha is látott".

A stúdiót azonban nem egymaga alapította meg. Csatlakozott ugyanis Robert Bowling is, aki korábban a Call of Duty-sorozaton is dolgozott, valamint Quinn Delhoyo is, a Halo 5 egyik korábbi tervezője, aki a 343 Industries-t épp tegnap hagyta el.

Egyelőre bővebb információt még nem tudunk arról, pontosan milyen játékon is fog dolgozni a Midnight Society, ígéreteik szerint viszont a stúdió "egy csapat veterán fejlesztőből áll, akik a PVP multiplayerrel élnek, lélegeznek és alszanak", valamint "feje tetejére állítanának mindent" a játékiparban egy "újfajta stúdió- és játékmegjelenési modellel". A Midnight Society azonban erősen támaszkodna a közösségre és a tartalomgyártókra, terveik szerint a játékok fejlesztésének korai szakaszaiban is részt vehetnének.

Dr Disrespect részvétele pedig már meglepőnek tűnhet, valószínűleg kevesen tudják róla, hogy mielőtt belevágott volna a streamelés világába, dolgozott korábban játéktervezőként a Sledgehammer Games csapatánál, többek között a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban és az Advanced Warfare-ben is benne van az ő munkája - az itt szerzett tapasztalatait pedig ismét elővéve futtatná fel saját stúdióját.

"Mint egy hosszú ideje jelen lévő játékos, tartalomgyártó és korábbi játékfejlesztő, többször is álmodtam már arról, hogy nagyszerű címeket készíthetünk el, olyanokat, amelyeknek már az első naptól kezdve nagy létszámú közössége lenne" - mondta Dr Disrespect egy interjúban. "Az a célom, hogy olyan játékok készüljenek el, melyek eltérnek az eddigi modelltől, hogy egyszer elkészülnek és utána úgy is maradnak, valamint komolyan szeretném jutalmazni azokat a játékosokat és tartalomgyártókat, akik sikeressé teszik a játékot."

Ekkora létszámmal viszont nehéz nagy kaliberű játékot készíteni, úgyhogy a stúdió már több nyitott pozícióra is adott fel álláshirdetést. A Midnight Society ugyanis önmagát egy "AAA játékstúdió"-nak írja le, a legtöbb pozíciónál pedig legalább 5 év szakmai tapasztalatot kér a jelentkezőktől.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép)

Kövess Minket!